Meniu

3 Ianuarie. Milan câștigă cu emoții la Benevento

CONTINUĂ ȘIRUL MECIURILOR-SPECTACOL FĂCUTE DE AC MILAN?

AC Milan este în continuare echipa de bătut în Italia, dar diferența de puncte care separă liderul din Serie A de urmăritoare este minimă. Atacul “diavolilor” funcționează impecabil, însă apărarea a lăsat de dorit în ultima vreme, astfel că deplasarea de la Benevento se anunță a fi una cu scântei și... goluri.

Aflată la a doua prezență pe prima scenă a fotbalului italian, trupa antrenată de celebrul Filippo Inzaghi se descurcă excelent din postura sa de nou-promovată. Echipa galben-roșie a obținut deja 18 puncte după primele 14 etape și, conform statisticii, ar trebui să nu aibă probleme cu retrogradarea în acest sezon, din moment ce nicio echipă care a venit din Serie B și a obținut o asemenea zestre nu a picat înapoi în eșalonul secund.

Se ține tare cu granzii

Una din cheile acestui sezon pentru Benevento a fost capacitatea de luptă în meciurile cu echipele importante ale primei ligi din Italia. Chiar dacă nu a câștigat niciun meci din disputele cu granzii, echipa de lângă Vezuviu a fost competitivă și a marcat în toate meciurile jucate acasă în compania echipelor mai titrate din Cizmă: 2-5 cu Inter, 1-2 cu Napoli și 1-1 cu Juventus și Lazio. În plus, a reușit să marcheze de două ori contra Romei (2-5), pe Olimpico, și doar Sassuolo a reușit să o învingă la zero, 0-1 în deplasare.

Victoriile echipei lui Inzaghi au venit cu Sampdoria (3-2), Udinese (2-0), Bologna (1-0), Fiorentina (1-0) și Genoa (2-0), iar punctele strânse o așază momentan pe locul 10, la opt lungimi peste linia retrogradării.

Benevento a închis poarta mai des ca Milan

Pentru AC Milan, renașterea coincide cu revenirea lui Zlatan Ibrahimovic, cel care a reușit să resusciteze o echipă aflată parcă în moarte clinică. Aflată pe locul 11 la momentul sosirii suedezului, formația pregătită de Stefano Pioli a prins in extremis un loc de cupă europeană, iar în acest sezon pare aproape de neatins.

Grație victoriei din ultima etapă cu Lazio (3-2), Milan a devenit prima echipă din primele cinci campionate ale Europei (Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța) care reușește să marcheze de cel puțin două ori în minimum 16 meciuri de campionat pe parcursul unui an calendaristic din 1948 încoace. Problema “diavolilor” a devenit însă apărarea, acolo unde au cam fost pedepsiți în ultima vreme. După trei meciuri fără gol primit în primele trei etape, Milan a mai bifat doar o singură dată această performanță pe parcursul următoarelor 11 etape: 2-0 cu Fiorentina.

Practic, Milan a primit gol în 71% din meciurile jucate, un procent care o plasează, culmea, sub Benevento, care la acest capitol stă mai bine cu cele cinci meciuri fără gol primit care reprezintă un procentaj de 36%.

Contra echipelor mari, Milan s-a descurcat excelent. A bătut-o pe Inter în etapa a 4-a (2-1), când a și preluat șefia în Serie A, iar apoi a câștigat și deplasările de la Sassuolo (2-1) și Napoli (3-1), în timp ce cu Roma a făcut un 3-3 acasă din cauza greșelilor lui Tătărușanu.

Apetența oaspeților de duminică pentru gol este, astfel, demonstrată și e greu de crezut că Benevento va putea face ceva ca să-i oprească pe Rebic și colegii săi. Totuși, gazdele au șanse serioase să marcheze și, tocmai de aceea, un GG pare să fie un pariu cu un grad mare de siguranță care poate servi bază pentru alte variațiuni care să includă totalul de goluri sau victoria lui Milan.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci jocuri de campionat ale lui Milan s-au terminat GG3+, iar golaverajul în acest interval este
  • Zece din ultimele 11 meciuri din Serie A ale lui Milan s-au terminat GG3+;
  • Precedenta confruntare directă jucată pe terenul lui Benevento s-a terminat 2-2;
  • Două din cele mai recente trei partide pe care gazdele le-au jucat acasă s-au terminat GG;
  • Benevento a înscris în toate cele patru dueluri disputate pe teren propriu în acest sezon cu echipele din prima jumătate a clasamentului.