Meniu

17 Martie. Lazio și Bayern fac iar GG-ul aducător de bani.

REUȘEȘTE LAZIO SĂ MARCHEZE DIN NOU CONTRA LUI BAYERN?

Bayern Munchen – Lazio pare a fi cea mai dezechilibrată 'dublă’ din cele 8 pe care Liga Campionilor le-a propus în această fază a competiției. După 4-1 în tur, campioana en titre își permite inclusiv să menajeze câțiva jucători la meciul din Germania, motiv pentru care ne așteptăm la un nou festival de goluri.

Manchester City este marea favorită a bookmakerilor în privința câștigării marelui trofeu european, dar echipa lui Pep Guardiola nu a ajuns până acum vreodată în finală. În plus, în precedentele 4 sezoane, cât timp au fost pregătiți de antrenorul catalan, ‘cetățenii’ nu au bifat nici măcar o semifinală! Acest context nu are cum să nu o favorizeze pe Bayern, care, în calitatea ei de a doua favorită la casele de pariuri, are de partea sa experiența net superioară la nivel european.

Bayern este regina revenirilor

Campioana Europei rămâne și în acest sezon o sperietoare pentru toate adversarele pe care le întâlnește. Este adevărat că în acest sezon Bayern și-a arătat vulnerabilitățile în unele meciuri din campionat, toate disputate în deplasare. Dacă în toamnă a pierdut cu 1-4 la Hoffenheim, în 2021 a suferit două înfrângeri, 1-2 cu Eintracht Frankfurt și 2-3 cu Borussia Monchengladbach, aceasta din urmă după ce a condus cu 2-0.

Totuși, aceste rezultate pot fi catalogate drept accidente sau rezultate ale relaxării, iar în acest sens avem situația revenirilor lui Bayern. În Bundesliga, campioana Germaniei a revenit de 10 ori după ce a fost condusă la un moment, de 7 ori reușind chiar să câștige. Exemple elocvente sunt jocurile cu Borussia Dortmund din urmă cu 10 zile (4-2, după 0-2 în minutul 10), cu Mainz ( 5-2, după 0-2 la pauză), cu Leverkusen (2-1, după 0-1) și Wolfsburg (2-1, după 0-1). Inclusiv în Liga Campionilor bavarezii au avut două situații de acest gen: cu Atletico, la retur, au egalat după ce spaniolii deschiseseră scorul (1-1), iar cu Salzburg au câștigat cu 6-2 după ce austriecii deschiseseră scorul.

Este demn de menționat palmaresul lui Bayern din Liga Campionilor, care din primăvara lui 2019 și până acum este aproape perfectă. În 18 meciuri, campioana Europei a strâns 17 victorii și un egal, acesta din urmă fiind înregistrat atunci când a jucat cu o echipă experimentală deplasarea de la Madrid, într-un moment în care calificarea în optimi era deja obținută. Performerul acestei perioade este Robert Lewandowski, cel care în ultimele 15 meciuri a înscris 19 goluri și a oferit 6 pase decisive.

Lazio sper să revină și la anul în Ligă

Confruntarea lui Bayern cu Lazio pare mai degrabă una de palmares, după ce la Roma disputa a fost tranșată încă din prima repriză. Nemții au condus cu 3-0 la pauză și cu 4-0 după 47 de minute, golul de onoare fiind marcat de Correa în minutul 49.

Italienii păreau resemnați încă din timpul confruntării de pe propriul teren, astfel că returul de pe Allianz Arena pare mai degrabă o corvoadă pentru aceștia. Cu toate acestea, de frica unei umilințe, Simone Inzaghi se pregătește să trimită cea mai bună formație pe gazon, chiar dacă prioritar acum este campionatul intern.

Lazio se află pe locul 7, la 6 puncte de locul 4 ocupat de Atalanta, însă echipa lui Ștefan Radu are un meci mai puțin disputat. Vorbim de jocul cu Torino de pe teren propriu, amânat din cauza crizei Covid din tabăra ‘taurilor’, astfel că lazialii se așteaptă să strângă la 3 puncte de Top 4 și, astfel, să se apropie din nou de performanța obținută în sezonul precedent, anume calificarea în Ligă.

Pentru că Bayern a anunțat deja că va face unele modificări în trupa de start, un exemplu fiind absența din lot a lui Manuel Neuer, odihnit, ne așteptăm ca Lazio să aibă și ea șansele ei de a marca. Despre capacitatea gazdelor de a înscrie nici nu mai are rost să vorbim, astfel că acea cotă de peste 1.60 pentru pronosticul ‘GG’ pare excelentă în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 6 meciuri jucate de Bayern în toate competițiile s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător. În acest timp, media de goluri pe meci este 5;
  • Golurile curg fluviu în jocurile nemților jucate pe Allianz Arena. Pariul GG3+ a ieșit câștigător în precedentele 7 jocuri, iar media în intervalul indicat este 5,1;
  • În acest sezon, Bayern are o medie de 3,67 goluri marcate pe teren propriu în toate competițiile;
  • 8 din precedentele 11 meciuri pe care Lazio le-a disputat au venit cu goluri pentru ambele combatante implicate, toate acestea depășind și borna 3;
  • Toate cele 7 meciuri pe care italienii le-au disputat în actualul sezon de Champions League s-au încadrat în limitele pariului GG.