Meniu

BAYERN MUNCHEN – FC SEVILLA

Poate fi oprit “monstrul” german de invincibila armadă spaniolă?

Supercupa Europei ne propune un meci deosebit de interesant, care pune față în față două echipe ce nu au mai pierdut de peste 20 de meciuri fiecare. FC Sevilla pare o victimă sigură în fața unui Bayern năucitor de eficient, însă de câte ori mai trebuie să demonstreze specialista Ligii Europa că nu e cazul să mai fie subestimată?

Campioană a Europei și a Germaniei, Bayern Munchen a început noul sezon așa cum l-a terminat, adică precum o tornadă care pare să nu aibă milă de adversar, indiferent de numele acestuia. Acel 8-0 administrat lui Schalke în prima etapă a Bundesligii vine în continuarea măcelurilor din luna august săvârșite în Liga Campionilor. Nemții au măturat atunci cu Chelsea (4-1), FC Barcelona (8-2) și Lyon (3-0), doar finala cu PSG fiind excepția de la regulă (1-0).

De partea cealaltă, FC Sevilla pare mult mai discretă în finalizarea execuțiilor cu sânge rece pe care le realizează cu o mare precizie. Andaluzii nu au mai pierdut din luna februarie în nicio competiție și, în afara acestei serii de meciuri fără înfrângere, sunt demne de menționat adversarele de care a trecut pentru a ridica al șaselea trofeu al Ligii Europa din ultimii 15 de ani (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020). Inter Milano, Manchester United, Wolverhampton și AS Roma au fost reduse la tăcere într-un interval de doar 15 zile, victorii care confirmă statutul de revelație permanentă pe care Sevilla și l-a câștigat.


KEY POINTS:

  • Bayern este invincibilă în 2020 și are 31 de meciuri la rând fără eșec, din care 30 sunt victorii!
  • Campioana Europei are în acest interval 23 meciuri în care s-au înscris peste trei goluri, din care 13 sunt cu minimum cinci (!) reușite
  • 15 din partidele disputate de Bayern de la ultima înfrângere au găsit ambele echipe printre marcatoare
  • FC Sevilla are o serie de 21 de jocuri fără înfrângere consecutive, adică 12 victorii și 9 remize, golaverajul fiind de 37-17
  • Dintre cele 21 de meciuri fără eșec în care a fost implicată câștigătoarea Ligii Europa, doar 10 au bifat pariul “ambele înscriu” și tot atâtea s-au terminat cu minimum trei reușite.