Meniu

Bayern Munchen – Atletico Madrid

Se poate pune Simeone cu autocarul în fața mașinăriilor nemțești?

Bayern Munchen parcă a obosit puțin, dar e în continuare înspăimântător de eficientă, mai ales grație lui Robert Lewandowski. Atletico a primit și ea întăriri pe faza ofensivă odată cu venirea lui Luis Suarez, dar este greu de crezut că echipa lui Simeone va putea face ceva serios pentru a întrerupe supremația nemților pe Allianz Arena.

Campioana Germaniei și a Europei a început să mai și dea rateuri după o perioadă de opt luni în care a fost nu doar invincibilă, ci și distrugătoare cu adversarii. Egalul din Supercupa Europei cu Sevilla (câștigată până la urmă în prelungiri) și înfrângerea ulterioară cu Hoffenheim (2-3) au dat o față mai umană munchenezilor.

Lewandowki ar fi trebuit să ia Balonul de Aur

Poate cea mai mare nedreaptă în termeni fotbalistici pe care pandemia de Covid a făcut-o este anularea decernării Balonului de Aur în acest an. Fără Lionel Messi și Cristiano Ronaldo în forma caracteristică ultimilor 14-15 ani, câștigător ar fi fost cu siguranță Robert Lewandowski.

Pe lângă trofeele individuale pe care le-a câștigat cu Bayern, polonezul este de neoprit în privința golurilor și assisturilor pe care le generează. În actualul sezon de Bundesliga, a fost folosit în patru jocuri și a reușit să marcheze de șapte ori și să mai creeze încă trei goluri. Stagiunea trecută a Ligii Campionilor l-a găsit la final cu 15 reușit în 10 apariții, adică o rată de 1,5 goluri pe meci.

Atinge Bayern limita epuizării fizice?

E adevărat că polonezul va avea miercuri în față una dintre apărările cel mai bine organizate din întreaga Europă, dar atacantul lui Bayern nu pare stânjenit de nimeni, indiferent cine ar vrea să-i conteste supremația.

Singurul aspect care ar putea să contribuie în favoarea oaspeților de marți este oboseala pe care mulți dintre jucătorii lui Bayern au acumulat-o în ultima perioadă. Campioana Germaniei a disputat șase jocuri în ultimele 27 de zile și, dacă punem la socoteală și tripla de meciuri ale naționalelor, încărcătura poate fi una greu de digerat pentru orice sportiv, indiferent de rezistență sau pregătire fizică.

Atletico are în continuare defensivă puternică

Calitatea muncii depuse de Diego Simeone cu elevii săi pe partea defensivă se vede în aproape orice meci. În acest sezon, de exemplu, Atletico a primit un singur gol în patru apariții și asta la un meci-festival cu Granada (1-6).

În contrapartidă, atacul unde se regăsesc Luis Suarez, Diego Costa sau Joao Felix nu a excelat de fiecare dată. În ultimele 3 meciuri de campionat Atletico a marcat doar de două ori, ambele goluri în meciul cu Celta Vigo. Fără o presiune pusă pe poarta lui Neuer, va fi foarte greu să reziști în fața Bayernului. Indiferent dacă te numești Atletico Madrid, FC Barcelona sau PSG.

KEY POINTS:

  • Bayern are 15 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu, din care 14 sunt victorii. Golaverajul pe acest interval e de 54-14 (adică o medie de 4,6 reușite pe meci)
  • Patru din ultimele cinci partide jucate de campioana Germaniei pe teren propriu s-au terminat GG3+
  • Cele două formații s-au mai întâlnit în două ediții recente ale Ligii și de fiecare dată au câștigat gazdele. La Munchen, Bayern s-a impus cu 2-1 (dar a pierdut calificarea în finala Ligii din 2016) și 1-0
  • Atletico Madrid a primit un singur gol în acest sezon și a marcat de opt ori, însă două din cele patru meciuri disputate s-au terminat 0-0
  • În cele nouă meciuri jucate în deplasare în grupele ultimelor trei ediții ale Ligii Campionilor, Atletico a strâns doar două victorii, patru egaluri și trei înfrângeri (golaveraj 6-10)