Meniu

Bayern M. - RB Leipzig

ARE VREO ȘANSĂ LEIPZIG PE ALLIANZ ARENA?


Bayern primește sâmbătă vizita singurei echipe care a reușit să-i închidă poarta în ultimul an, iar meciul se anunță unul pe cinste. E greu de crezut că Leipzig va reuși să scape din nou fără gol primit, tocmai de aceea e de așteptat ca ambele echipe să înscrie într-un meci în care campioana e mare favorită.

Cu Borussia Dortmund scoasă temporar din prim-plan de noua senzație a fotbalului german, derby-ul din Bundesliga a devenit Bayern – Leipzig. Bavarezii au avut anumite probleme cu accidentările în ultima vreme și au arătat slăbiciuni defensive în unele momente, tocmai de aceea e de așteptat ca acel 0-0 din luna februarie să nu se mai repete și sâmbătă.

Revine Alphonso Davies, dar și Lewandowski și Neuer

După nouă etape disputate, campioana Europei are 22 de puncte, după ce a pierdut puncte cu Hoffenheim (1-4 în deplasare) și Werder Bremen (1-1 acasă). Ritmul extrem al meciurilor, dar și unele accidentări au făcut ca Bayern să nu mai arate acea formă ucigătoare la ambele capete ale terenului. Atacul a rămas însă intact și nu e de mirare că, în actualul sezon din Bundesliga, bavarezii au înscris de 31 de ori, deci o medie de 4,4 goluri pe meci.

Pentru partida cu Lepizig, Hansi Flick a decis să odihnească mai mulți titulari, motivul oficial fiind o serie de accidentări suferite în ultima partidă contra lui Stuttgart (3-1). Astfel, Lewandowski, Neuer și Tolisso au făst lăsați în afara delegației care s-a deplasat la Madrid pentru partida cu Atletico (1-1), dar cel puțin primii doi vor fi sigur titulari contra lui Leipzig.

Cea mai bună veste pe care campioana Germaniei a primit-o săptămâna asta a fost cea a revenirii la antrenamentele normale a lui Alphonso Davies. Puștiul-minune canadian a fost scos din circuit o perioadă din cauza unei accidentări, dar canadianul revine și are șanse să joace chiar și contra lui Leipzig.

Oaspeții joacă cu gândul la Manchester United

Singura absență notabilă din lotul lui Flick rămâne în continuare cea a lui Joshua Kimmich, cel care va reveni și el în câteva săptămâni pe gazon. La acest capitol, Lepzig stă puțin mai rău pentru că în infirmerie îi are pe Henrichs Hwang și Laimer, printre alții.

Oaspeții s-au descurcat însă și fără cei pomeniți mai devreme, drept dovadă stând locul 2 pe care îl ocupă în clasamentul Bundesligii. Singurii pași greșiți făcuți de Lepzig au fost egalul cu Leverkusen, înfrângerea cu Monchengladbach (0-1) și remiza cu Frankfurt (1-1).

Concentrarea vizitatorilor de sâmăbătă va fi însă pe Liga Campionilor, acolo unde marți o va întâlni pe Manchester United într-un meci pe care trebuie să îl câștige dacă vrea să ajungă în primăvara competiției. Momentan, Leipzig are nouă puncte după cinci meciuri (înfrângeri în deplasările de la Manchester – 0-5 și PSG – 0-1. În ultima etapă, oaspeții au câștigat cu greu la Bașakșehir, după ce nemții egalaseră pe final dintr-un gol superb.

Cum și Bayern are lacunele ei ce pot fi exploatate de o ofensivă precum a lui Leipzig, este de așteptat ca ambele echipe să înscrie. Totuși, campioana Germaniei rămâne marea favorită, iar cota pentru “1 & GG” este un care merită riscul.

PUNCTE CHEIE:

  • Precedentele opt partide ale lui Bayern s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, iar campioana Europei a câștigat șase dintre acestea
  • Din ultimele șapte partide pe care bavarezii le-au disputat acasă în Germania, cinci s-au terminat GG (golaveraj 24-7 în acest interval, deci o medie de 4,4 goluri pe meci)
  • Leipzig nu a marcat niciun gol pe Allianz Arena, însă prestațiile sale în deplasările cu Bayern sunt într-o continuă evoluție, cronologia scorurilor fiind următoarea: 0-3, 0-2, 0-1, 0-0
  • Oaspeții au marcat 21 de goluri în cele zece meciuri pe care le-au disputat în acest sezon în Germania, o singură dată nereușind să înscrie
  • Bayern a fost condusă cu 1-0 în cinci din precedentele șase jocuri disputate