Meniu

Bayer Leverkusen – Augsburg

Execută Leverkusen una din țintele preferate din Bundesliga?

Bayer Leverkusen a început să câștige de o săptămână și luni primesc una din vizitele preferate. Augsburg, o echipă care nu a bătut niciodată în istorie pe terenul “aspirinelor”, este o trupă interesantă, dar istoria nu o ajută în acest duel. Ne așteptăm ca gazdele să nu piardă, ba chiar să câștige și e posibil să avem goluri de ambele părți.

Echipa lui Peter Bosz a început cu frâna de mână trasă sezonul în Bundesliga. Trei egaluri în primele etape au arătat capacitatea defensivă a unei trupe care în sezoanele trecute a avut mari probleme în apărare. Performanța e, într-adevăr, remarcabilă, pentru că adversarii au fost de prima jumătate: Wolfsburg, VfB Stuttgart și, mai ales, RB Leipzig.

S-au dezlănțuit în Europa League

Pentru Leverkusen, descătușarea a venit duminica trecută, atunci când au reușit să învingă în deplasare “lanterna” Mainz cu un joc economicos (1-0). Lucrurile s-au așezat cu adevărat pentru atacul lui Bayer joi, la debutul în noua ediție a Ligii Europa.

Nemții au produs un adevărat spectacol contra francezilor de la Nice, cărora le-au “găurit” poarta de șase ori pe parcursul a 90 de minute electrizante. E drept, și adversarii au marcat de șase ori, dar e normal ca la o asemenea diferență defensiva să fie și ea mai relaxată.

Augsburg are deci de ce să se teamă înaintea confruntării de luni, asta deși a reușit și ea rezultate bune în acest sezon. Trebuie începută această discuție cu victoria obținută în etapa a doua contra celor de la Borussia Dortmund (2-0), succes care a confirmat debutul fericit de pe terenul lui Union Berlin (3-1). De atunci, însă, Augsburg nu a mai reușit să marcheze și a obținut doar un punct din meciurile cu Wolfsburg (0-0) și Leipzig (0-2).

Pe un teren unde nu au învins niciodată, e greu de crezut că oaspeții vor putea să întoarcă istoria tocmai luni. Forma de moment ne-o dă pe Leverkusen favorită și avem toate motivele să credem că Bayern va sfârși neînvinsă, ba chiar cu toate cele trei puncte în buzunar.

KEY POINTS:

  • Leverkusen este neînvinsă în cele șase meciuri ale acestui sezon și a strâns două victorii la rând (are un golaveraj de 16-4 în acest interval)
  • Bayer are 14 partide consecutive în care a marcat din postura de gazdă. În acest interval, a strâns 37 de goluri, adică o medie de exact două pe joc
  • Augsburg nu a marcat în ultimele două apariții în Bundesliga. Are un eșec cu Leipzig (0-2) și un egal cu Wolfsburg (0-0)
  • Oaspeții nu au învins niciodată Leverkusen în cele 18 meciuri directe strânse în Bundesliga începând cu 2011. Are șase egaluri și 12 înfrângeri
  • Leverkusen a învins de șase ori Augsburg în cele nouă directe pe propriul teren, inclusiv în precedentele două jocuri, celelalte trei fiind remize. Nu a mai primit gol de cinci meciuri (golaveraj 13-4 în acest interval)