Meniu

22 Martie. Bastia nu are emoții și aduce cota de 1.70.

CONTINUĂ BASTIA DEFILAREA SPRE LIGUE 2?

Bastia este una dintre echipele de legendă ale Franței, dar gruparea din Corsica a ajuns tocmai în eșalonul 3 al fotbalului francez. Albaștrii au rămas însă aceeași trupă redutabilă în jocurile de pe propriul teren, iar partida cu Creteil este o nouă șansă pentru a se apropia și mai tare de promovarea pe care și-o doresc cu ardoare.

În anii ‘90, reputația celor de la Bastia depășise granițele Franței. Pentru microbiștii ceva mai în vârstă rămâne, probabil, în memorie acel meci pe care Steaua l-a disputat în Corsica în toamna lui 1997. Mărturiile celor prezenți pe gazon atunci sunt elocvente și descriu o atmosferă de coșmar pentru orice vizitator.

Chiar dacă au trecut mai bine de 20 de ani de atunci, meciurile care se dispută pe insula din sudul Franței au rămas o provocare pe care nu mulți oaspeți și-o doresc. Drept dovadă, Bastia este pe locul 2 la general în clasament, dar ocupă prima poziția în privința jocurilor disputate pe teren propriu, unde a pierdut un singur joc. În cele 12 meciuri jucate acasă, gazdele au primit doar 7 goluri, ceea ce reprezintă a doua performanță din campionat.

Creteil nu este nici ea relaxată în acest moment și chiar dacă se află pe locul 12, retrogradarea este o amenințare reală. Cele 30 de puncte pe care oaspeții le-au acumulat până în prezent o plasează la doar două lungimi deasupra liniei retrogradării, astfel că lucrurile sunt complicate și pentru vizitatori.

Totuși, motivația gazdelor este superioară, iar Bastia nu are voie să se încurce cu Creteil dacă vrea să își netezează drumul spre Ligue 2. Cota de 1.70 pentru '1 solist’ este un alt argument important, pentru că are o valoare bună în raport cu probabilitatea acestui pronostic.

PUNCTE CHEIE:

    • Bastia este neînvinsă în ultimele 10 meciuri, perioadă în care a strâns 7 victorii și 3 egaluri;
    • În precedentele 11 meciuri disputate pe teren propriu, Bastia nu a simțit gustul eșecului. Are 7 victorii și 4 remize în acest timp;
    • Gazdele sunt pe primul loc în privința jocurilor disputate pe propriul teren și cu cea mai bună deplasare acasă din campionat;
    • Creteil a suferit 6 înfrângeri în precedentele 7 jocuri din campionat, inclusiv 3 în cele mai recente deplasări;
    • Oaspeții au cel mai slab atac din campionat în meciurile pe teren străin, cu doar 8 goluri marcate în cele 12 deplasări.