Meniu

Barcelona - Villareal

Cât îl va ajuta Messi pe controversatul Koeman la debut?

Atmosfera de la Barcelona este mai proastă ca oricând în ultimii 12 ani. Atunci, proaspăt venitul Guardiola i-a dat afară pe Ronaldinho și Deco, dar nu a reușit același lucru cu Samuel Eto’o. Camerunezul a refuzat să plece, iar în sezonul ce a urmat a fost decisiv în toate succesele obținute de catalani.

Villarreal vine să profite de degringolada Barcelonei

Acum, Ronald Koeman, antrenor adus în această vară, a vrut să facă și el propria curățenie. Însă printre cei la care a renunțat se numără și Luis Suarez, al treilea golgheter all-time al Barcelonei și cel mai bun prieten de la echipă al lui Messi. Suarez nu a vrut să plece, dar a fost forțat, iar sezonul viitor va juca la Atletico Madrid. În aceste condiții și cu toată telenovela cu Lionel, care a vrut să plece în vară, dar nu a reușit, este clar că fotbalul se joacă la Barcelona într-un context total alterat.

Iar Villarreal este o echipă care are mai tot ce îi trebuie pentru a profita de un adversar cu nume mare, dar care sângerează. Revenită în cupele europene după câțiva ani de pauză, formația la care a jucat și Gică Craioveanu are o dezinvoltură ofensivă ce îi va oferi o sumedenie de șanse în fața unei Barcelone necalibrate. Dacă punem la socoteală și că Ter Stegen, portarul titular al catalanilor, este accidentat, sunt destule argumente care ne indică o fragilitate defensivă sporită pentru Messi și ai lui.


KEY POINTS:

  • Villarreal a bifat pariul GG în primele două etape jucate în La Liga: 1-1 cu Huesca și 2-1 cu Eibar
  • Patru din ultimele cinci directe s-au terminat GG3+ (golaveraj 17-7): Barca a strâns patru victorii și un egal în acest interval
  • În ultimele 13 partide directe jucate pe Cam Nou, 10 au fost GG-uri (nouă dintre ele au fost și 3+)
  • Zece victorii are Barcelona pe Nou Camp în ultimele 10 directe
  • Barcelona a primit în pregătiri goluri de la mult mai modestele Gimnastic de Taragona și Girona