Meniu

Azerbaidjan – Cipru

Contribuie și azerii la criza profundă pe care o traversează oaspeții

Meciurile din grupa D valorică a Ligii Națiunilor au gradul lor de imprevizibilitate, însă există cazuri unde lucrurile par destul de clare. Este cazul celor din Cipru, care nu reușesc să întrerupă seria de eșecuri, iar deplasarea de la Baku pare să însemne o nouă condamnare pentru oaspeți.

Pe vremuri, echipa din Nicosia era una din trupele care puneau probleme inclusiv granzilor Europei. Însă degradarea calității jucătorilor care vin din campionatul intern pe fondul inflanției de jucători străini a afectat și nivelul de exprimare al naționalei.

Victoria din tur e un indicator bun

De partea cealaltă, Azerbaidjan a crescut puțin nivelul la nivelul naționalei, care la începuturile ei era printre cele mai slabe de pe continent. În acest moment, azerii nu se află în cel mai bun moment al existenței lor, dar sunt, cu siguranță, mai bine decât adversara de marți seara.

Acest lucru este dovedit și de prestația din meciul tur, jucat în Cipru, acolo unde Azerbaidjan a câștigat cu 1-0 după un meci pe care l-a dominat. Și chiar dacă seria recentă de meciuri a echipei din Baku nu este una care să îi dea pe spate pe pariori, nu se compară cu dramele în serie pe care le suferă ciprioții în ultimii ani.

Acesta este și motivul pentru care o victorie a azerilor trebuie luată în calcul de pariori, mai ales că bookmakerii au stabilit un preț bun pentru acest succes.

KEY POINTS:

  • Cipru a pierdut cele mai recente șapte partide, din care cinci au fost disputate pe teren propriu (golaveraj 3-20 în acest interval)
  • Ciprioții au pierdut 11 din ultimele 14 jocuri pe teren advers (singurele victorii s-au înregistrat în Kazahstan – 2-1 și San Marino 4-0)
  • Ultima întâlnire directă a avut loc în septembrie, anul acesta, și a fost câștigată de Azerbaidjan în deplasare, 1-0
  • Azerbaidjan a pierdut doar patru din ultimele 11 partide disputate pe teren propriu