Meniu

Austria – Irlanda de N

Reușesc austriecii să profite de depresia britanicilor?

Austria este într-o formă excelentă și poate să continue seria victoriilor contra Irlandei de Nord. Britanicii au disputat la mijlocul săptămânii finala barajului pentru calificarea la Euro 2020, dar au pierdut în prelungiri cu Slovenia. Este de așteptat ca gazdele să continue seria victoriilor, ba chiar fără să primească gol.

În ultima vreme, echilibrul s-a instalat în fotbalul european și tocmai de aceea e greu să mai vedem diferențe mari de scor sau partide dinainte câștigate. Poate cel mai important aspect în sport actualmente este zona psihică, iar în privința partidei care se va disputa duminică la Viena fix asta ar putea face diferența.

Colțul scurt i-a lăsat acasă

Irlanda de Nord nu este una din naționalele obișnuite cu prezențele la turneele finale, în toată istoria sa adunând doar patru. La Mondiale, patria care l-a dat pe George Best a bifat ultima apariție în 1986, a treia din palmares, iar la Europene au debutat abia la ultima ediție, în 2016.

Formatul mai larg le-a permis nord-irlandezilor să viseze și acum. După ce au trecut în deplasare de Bosnia, la penalty-uri, britanicii au ajuns în finala cu Slovenia. Totuși, trupa lui Marek Hamsik s-a dovedit a avea nervii mai tari și a reușit calificarea grație unui 2-1 obținut în prelungiri.

Din păcate pentru Irlanda de Nord, golurile care i-au consfințit coșmarul au venit grație unor greșeli din apărare, iar portarul Peacock-Farrell a încasat ambele lovituri la colțul scurt. Greu de acceptat, dar cumva conform cu realitatea, pentru că, dacă suntem corecți, inclusiv în meciul din septembrie cu România s-a văzut nivelul rudimentar al trupei din Belfast.

Austria se antrenează cu spor pentru Euro

Duminică, Irlanda de Nord se va deplasa la Viena pentru confruntarea cu Austria, una din naționalele în mare formă din Europa. Înfrângerea din septembrie cu România i-a trezit pe alb-roși, care de atunci au obținut patru victorii, trei din ele fără gol primit.

Selecționata în care David Alaba strălucește a trecut în precedentele partide de Luxemburg (3-0), Romania (1-0) și, coincidență, de Irlanda de Nord (1-0).

Ținând cont de faptul că moralul britanicilor este acum la cote joase, ne așteptăm ca prestația lor să fie sub ceea ce au arătat în partida tur. Tocmai de aceea, ne așteptăm la o victorie clară a Austriei și este foarte posibil chiar ca gazdele să nu primească gol.

PUNCTE CHEIE:

  • Austria are patru victorii la rând, precedentele trei fără gol primit, golaverajul în acest interval fiind de 7-1
  • Gazdele au patru victorii la rând în meciurile directe cu britanicii, trei dintre ele fiind obținute fără să primească gol
  • Irlanda de Nord are opt meciuri la rând fără victorie, în două din ultimele trei nereușind să marcheze
  • Austria a reușit să termine fără gol primit cinci din ultimele zece meciuri disputate pe teren propriu. În rest, a primit câte un gol, cu excepția partidei cu România (2-3)