Meniu

Atletico Madrid – Red Bull Salzburg

Reușesc austriecii să străpungă apărarea aproape indestructibilă a lui Simeone?

Red Bull Salzburg și-a creat un renume de trupă care marchează aproape oricând vrea, indiferent de numele adversarului. Marți, austriecii dau piept cu una din cele mai impresionante defensive din Europa, cea a lui Atletico Madrid și va fi interesant să vedem dacă ambele vor marca. E destul de clar că spaniolii sunt favoriți.

Diego Simeone e cunoscut drept un antrenor care nu face prea multe schimbări în lot tocmai pentru a păstra omogenitatea echipei pe care o antrenează. În această vară, “El Cholo” i-a adus doar pe Luis Suarez și Lucas Torreira, care au venit să-i înlocuiască pe Alvaro Morata și Thomas Partey, vânduți la Juventus, respectiv Arsenal.

Și-au revenit din șocul cu Bayern

Debutul de campionat nu a fost însă cel mai strălucit, pentru că victoria cu 6-1 obținută la prima reprezentație cu Granada a fost urmată de două egaluri dezamăgitoare, ambele 0-0, la Huesca și acasă cu Villarreal. Chiar dacă ulterior a bătut pe Celta Vigo (2-0), Atletico a fost spulberată săptămâna trecută la Munchen de către Bayern (0-4), eșec distrugător de moral.

Diego Simeone a discutat intens cu propriii jucători în zilele de după meci și, la finalul victoriei din weekend cu Betis (2-0) și-a arătat siguranța în privința meciului cu Salzburg: “Sunt sigur că jucătorii mei și-au revenit după meciul cu Bayern”.

Salzburg a pierdut două puncte cu Lokomotiv

Pentru Salzburg, aceasta este a doua participare consecutivă în grupele Ligii Campionilor și a treia din istorie, iar lucrurile sunt pe un trend ascendent pentru austrieci. Fosta echipă a lui Mane sau Haaland nu are adversar în campionat, acolo unde sâmbătă a învins Austria Viena în deplasare (2-0), și este pe primul loc după cinci etape cu maximum de puncte și un golaveraj excelent: 19-4!

Salzburg nu se descurcă rău nici în Europa, cel puțin din punct de vedere ofensiv. Dacă în ediția trecută au marcat trei goluri la Liverpool și unul la Napoli, printre altele, iar golaverajul din grupe a fost de 16-13, sezonul acesta a fost început în același stil: 2-2 cu Lokomotiv.

În deplasarea de la Atletico, austriecii au un test important în privința eficienței deja proverbiale, pentru că madrilenii sunt clar o echipă capabilă să pedepsească de câteva ori fragila apărare a lui Salzburg.

KEY POINTS:

  • Echipa lui Simeone are 16 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu din care doar patru sunt egaluri (golaveraj 29-7 în acest interval)
  • Atletico nu a pierdut deloc în fața echipelor din Austria, contra cărora a strâns șapte victorii și un egal
  • Șapte din cele zece partide disputate de oaspeți în actuala stagiune s-au terminat GG3+ (șase dintre acestea GG4+)
  • Salzburg are nouă victorii din zece partide în acest sezon, golaverajul fiind unul uluitor: 39-8 (o medie de 5,1 goluri pe meci)
  • Atletico a pirdut un singur joc din ultimele 22 disputate pe teren propriu în Liga Campionilor, cu Chelsea, în 2017. În șase din precedentele șapte jocuri din această serie nu a primit gol
  • Salzburg a terminat șase din cele mai recente șapte jocuri din grupele Ligii cu pariul “GG” câștigător (inclusiv toate cele trei din deplasare). Cinci dintre acestea au fost GG4+ (golaveraj 18-15 în acest timp)