Meniu

Atletico Madrid – Betis Sevilla

Își refac “plăpumarii” moralul în campionat?

Atletico Madrid a fost zdrobită marți pe terenul lui Bayern, 0-4, dar revenirea pe propriul teren îi priește aproape de fiecare dată. Echipa lui Simeone întâlnește sâmbătă unul din adversarii preferați, pe Betis, care aproape că a uitat cum să marcheze la Madrid, astfel că o victorie la zero a gazdelor e destul de probabilă.

Grație participării în fazele finale ale Ligii Campionilor, Atletico Madrid a început sezonul mai târziu decât celelalte competitoare, la fel ca Barcelona, Real Madrid și Sevilla. În cele patru meciuri de campionat disputate, “plăpumarii” au rămas neînvinși, dar evoluțiile nu au fost toate convingătoare.

Depind de Luis Suarez

Debutul cu 6-1 contra Granadei a reprezentat și primul meci al celui mai important transfer făcut de Atletico în această vară. Luis Suarez a reușit să stârnească imaginația fanilor roșa-albi cu două goluri și o pasă de gol în doar 21 de minute jucate, dar ritmul uruguayanului a scăzut apoi. Fără forma atacantului sud-american, echipa lui Simeone a remizat 0-0 atât cu Huesca, cât și cu Villarreal.

Întors de la naționala Uruguayului cu trei goluri în palmares, Suarez a marcat din nou cu Celta, iar Atletico a învins iar (2-0). Dezastrul a venit în cursul acestei săptămâni, când madrilenii s-au deplasat la Munchen pentru debutul în grupele Ligii Campionilor. Cu Suarez blocat de apărarea nemților, Atletico a pierdut în mod categoric cu 0-4.

Betis tremură la Madrid

Sâmbătă, trupa lui Simeone are șansa de a se redresa în fața lui Betis Sevilla, o formație pe care a învins-o aproape de fiecare dată în ultimii ani. Andaluzii au un sezon obișnuit, adică traversează de la o săptămână la alta drumul de la o victorie importantă, așa cum a fost acel 2-0 de pe terenul Valenciei, la un eșec usturător, precum cel din ultima etapă cu Sociedad (0-3).

În plus, Betis are în multe meciuri problema ineficienței din ofensivă, iar Atletico, știm foarte bine, este o maestră a organizării defensive. În ultimele 13 deplasări din La Liga, alb-verzii nu au marcat în șapte dintre ele, iar pe terenul madrilenilor au dat un singur gol în ultimele opt întâlniri.

Tocmai de aceea, o victorie a lui Atletico pare logică, iar dacă vrem o cotă bună, putem să analizăm atent și cota pentru un succes al gazdelor fără gol primit. Istoria ne susține.

KEY POINTS:

  • Atletico Madrid nu a mai pierdut pe teren propriu contra lui Betis în ultimele opt partide. Are două victorii consecutive și șapte din ultimele opt
  • Echipa lui Simeone are 15 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu din care doar patru sunt egaluri (golaveraj 27-7 în acest interval)
  • Andaluzii au doar două victorii în ultimele 15 partide jucate în deplasare în La Liga, ambele în acest sezon
  • Betis a pierdut trei din ultimele patru runde din campionat, două dintre ele la scor de neprezentare: 0-3 atât acasă cu Sociedad, cât și la Getafe
  • Betis nu a marcat în ultimele patru deplasări pe terenul lui Atletico. Golaverajul în ultimele opt directe ca oaspeți este dezastruos: 1-16!