Meniu

7 Martie. Atletico și Real s-au anihilat reciproc.

VEDEM IAR GOLURI PUȚINE LA DUELUL ATLETICO – REAL?

Atletico Madrid părea să se fi desprins în fruntea La Liga, dar rezultatele recente au adus-o mult mai aproape de granzii FC Barcelona și Real Madrid. Derby-ul local cu echipa lui Zinedine Zidane este extrem de important pentru ‘plăpumari’, care trebuie să nu piardă ca să nu intre într-o criză ce le poate afecta finalul de sezon.

Începând cu etapa a 9-a, trupa lui Diego Simeone nu s-a mai dat jos de pe primul loc. Într-un sezon în care Real și Barca nu se regăsesc, Atletico a regăsit puterea unui traseu impresionant în prima jumătate de sezon. Însă fix atunci când situația părea să fie deja clarificată, alb-roșii au reușit să se împiedice în câteva rânduri parcă special pentru a relansa cursa pentru titlu din Spania.

Cât mai rezistă Realul lui Zidane?

În acest sezon, Real Madrid s-a cam obișnuit să furnizeze performanțe solide în meciurile cu însemnătate. Fost mare jucător ajuns acum antrenor de excepție, Zinedine Zidane s-a remarcat mai mereu în noua sa postură atunci când vine vorba de meciuri cheie. Așa a făcut și pe finalul lui 2020 atunci când a câștigat la Sevilla (1-0), iar apoi a bătut-o pe Monchengladbach în Liga Campionilor (2-0) pentru a sigila calificarea în optimile competiției.

Mai recent, Real a reușit să treacă peste impedimentul celor 10 titulari accidentați și a câștigat pe terenul lui Atalanta (1-0), în timp ce în ultima etapă a smuls in extremis un egal lui Sociedad (1-1). Cu acest punct, campioana s-a așezat în clasament la 5 puncte de Atletico și, chiar dacă rivala are un meci mai puțin disputat, acesta ar putea fi anulat cu o victorie duminică.

Criza lui Suarez slăbește Atletico

Este adevărat că e aproape imposibil să reduci rezultatele unei echipe la un singur jucător, dar e cert că venirea lui Luis Suarez la Atletico a impulsionat echipa pregătită de Diego Simeone. Nu doar prin spirit, ci și prin performanțe, asta deoarece atacatul uruguayan de 34 de ani a reușit să marcheze 16 goluri în cele 21 de meciuri de La Liga disputate.

În ultima vreme, fostul jucător al Barcelonei s-a oprit însă. În precedentele 5 jocuri disputate în toate competițiile, Suarez nu a mai reușit să scuture plasa, iar această infertilitate s-a răsfrâns și asupra performanțelor echipei sale. Atletico nu a reușit decât două victorii în acest interval, 2-1 la Granada și 2-0 la Villarreal, iar celelalte meciuri pot fi considerate un eșec: 1-1 și 0-2 cu Levante și 0-1 cu Chelsea.

În acest context, este clar că Atletico va face tot ce poate să nu piardă contra rivalei, mai ales că meciurile cu Real au fost tot timpul dificile pentru trupa lui Simeone. Pentru că ne așteptăm la un meci închis între cele două, mizăm iar pe pariul ‘0-2 goluri’, care vine cu o cotă în jurul bornei 1.60.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri ale lui Atletico s-au terminat cu maximum două goluri marcate. Trupa lui Simeone a câștigat o sigură dată în perioada indicată;
  • Toate cele 7 jocuri pe care Atletico le-a disputat în acest sezon de La Liga contra echipelor din Top 7 s-au terminat în zona pariului ‘0-2 goluri’;
  • Atletico a câștigat o singură dată în cele mai recente 7 jocuri directe disputate pe propriul teren. În acest timp, de 4 ori pariul ‘sub 2,5 goluri’ a ieșit câștigător;
  • 6 din cele mai recente 8 derby-uri ale Madridului s-au terminat cu scorul de 0-0 după prima repriză;
  • 10 din precedentele 12 confruntări directe disputate în competițiile interne s-au terminat în intervalul ‘0-2 goluri’;
  • Ultimele 5 meciuri ale lui Real Madrid s-au încadrat în zona pariului ‘sub 2,5 goluri’. În acest interval, albii au câștigat de 4 ori fără să primească gol.