Meniu

12 Ianuarie: Se repetă iar GG-ul la Atletico – Sevilla?

REUȘEȘTE SEVILLA SĂ MARCHEZE ÎN POARTA LUI ATLETICO?

Atletico Madrid joacă marți restanța din prima etapă a campionatului, atunci când ar fi trebuit să întâlnească pe FC Sevilla. Cele două echipe de Liga Campionilor din Spania au o tradiție a meciurilor cu goluri, andaluzii fiind una dintre echipele care au reușit să marcheze frecvent împotriva defensivei destoinice organizate de Diego Simeone.

În mod surprinzător, Real Madrid și Barcelona riscă să piardă contactul cu locul 1, care în acest moment este ocupat de Atletico Madrid. Catalanii sunt într-un ușor reviriment, dar au pierdut foarte multe puncte în 2020 și sunt la o distanță considerabilă, însă echipa lui Zidane a făcut un nou pas greșit cu Osasuna și a rămas la un punct în spatele lui Atletico, cea care are trei meciuri mai puțin disputate.

Apărarea de beton cedează cu granzii

Primul dintre acestea este programat marți, atunci când pe Wanda Metropolitano vine câștigătoarea Europa League, FC Sevilla. Până acum, Atletico a reușit să țină poarta închisă în două treimi din cele 15 meciuri pe care le-a jucat în campionat, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță de acest fel din La Liga. Însă, pe lângă Real Madrid, care a câștigat derby-ul cu 2-0, portarul Jan Oblak a mai fost învins și cu Granada (6-1), Osasuna (3-1), Elche (3-1) sau Alaves (2-1).

Atletico a avut probleme în defensivă și în Liga Campionilor, acolo unde a reușit să termine fără gol primit doar două din cele șase meciuri disputate. Bayern Munchen a marcat în ambele manșe (0-4 în Germania și 1-1 în Spania), Salzburg a înscris și ea la Madrid (3-2 pentru Atletico), în timp ce Lokomotiv a smuls un egal la Moscova (1-1).

Sevilla marchează mai des în deplasare

Echipa lui Julen Lopetegui are și ea câteva meciuri restante, situație creată de participarea prelungită în Europa League. În acest moment, Sevilla ocupă locul 6, la opt puncte în spatele lui Atletico. Totuși, într-un sezon în care programul a fost dat peste cap, iar cele 20 de formații nu au un număr uniform de meciuri jucate, relevantă este media punctelor câștigate pe joc. Aici, Sevilla este pe locul 4, cu 1,88, peste Sociedad și Villarreal, echipele aflate pe locurile 5 și 4, și la 0,01 puncte în spatele Barcelonei.

Traseul andaluzilor din acest campionat este destul de interesant, mai ales că rezultatele nu au urmat o linie clară. Sevilla a câștigat cu Villarreal (2-0) și Sociedad (3-2), iar pe Nou Camp, cu Barcelona, a reușit să scoată un egal (1-1). În schimb, a pierdut acasă cu Real Madrid (0-1), înfrângerea contra campioanei fiind una din cele două suferite de roș-albi pe propriul teren fără să marcheze gol după cea cu Eibar (0-1). Din punct de vedere ofensiv, lucrurile merg mai bine în deplasare pentru Sevilla, acolo unde are un singur meci în care nu a înscris: 0-1 la Granada. În rest, a marcat în toate celelalte șapte meciuri, chiar dacă totalul golurilor este 9.

În acest context, luând în calcul și confruntările directe, ne așteptăm ca atacul oaspeților să reușească să pedepsească apărarea lui Atletico. E clar că gazdele pornesc drept favorite, dar echipa lui Simeone va avea viață grea marți și tocmai de aceea pronosticul pentru acest meci este “ambele marchează”.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele șapte confruntări directe între cele două s-au terminat GG. Golaverajul în acest timp este 12-12, deci o medie de 3,4 goluri pe meci;
  • Atletico Madrid a primit gol în trei din ultimele cinci meciuri, perioadă în care golaverajul liderului din Spania este 8-3;
  • Echipa lui Simeone s-a descurcat admirabil în defensivă în acest sezon, dar a luat gol contra adversarelor importante (Bayern, Real Madrid, Salzburg, Lokomotiv);
  • Precedentele două jocuri pe care Sevilla le-a jucat în La Liga s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Sevilla a luat gol în toate cele cinci deplasări pe care le-a făcut la echipele din Top 12 din Spania. Patru dintre acestea s-au terminat GG (golaveraj 6-6 în intervalul indicat).