Meniu

Ath. Bilbao – Celta Vigo

SE RESPECTĂ TRADIȚIA GG-ULUI ÎNTRE CELE DOUĂ?

Celta și Bilbao sunt două dintre echipele care atunci când se întâlnesc, sar scântei. Oaspeții sunt iar în zona retrogradării, dar atacul albaștrilor și-a revenit în ultima vreme, la fel cum s-a întâmplat și cu cel al bascilor, iar aceste aspecte ne fac să credem că istoricul confruntărilor directe va fi respectat.

Atheltic este recunoscută drept o echipă care își trage seva din meciurile de acasă, dar partidele cu Celta au prins-o mai mereu în ultimii ani cu garda jos. În actuala stagiune, echipa alb-roșie a evoluat excelent pe San Mames, motiv pentru care Celta va avea mult de tras pentru a obține un rezultat bun.

Bilbao are hattrick de victorii acasă

Din cele zece meciuri pe care le-a disputat până în prezent în actualul sezon al La Liga, Atheltic a avut șansa să evolueze pe arena proprie doar de patru ori. După înfrângerea din prima astfel de întâlnire cu Cadiz (0-1), Bilbao a strâns maximum de puncte din următoarele trei: 2-0 cu Levante, 2-1 contra Sevillei și 4-0 în disputa cu Betis.

Probleme bascilor apar când se depărtează de casă, acolo unde nu au mai câștigat un meci din septembrie, 2-1 la Eibar. Aceasta este de altfel și singura victorie obținută de Bilbao în deplasare în acest sezon și alături de egalul scos în ultima apariție, 1-1 cu Getafe, a adus cele patru puncte de pe teren străin ale roș-albilor.

Celta a fost demoralizată acasă de granzi

Pentru echipa din Vigo, se anunță un alt sezon complicat, după ce în ediția precedentă a primei ligi din Spania a trăit cu sufletul la gură până în ultimul minut al campionatului. În actuala stagiune, Celta se află momentan pe locul 18, retrogradabil, dar principala problemă a fost programul extrem de dur pe care l-a avut pe teren propriu.

După o victorie cu Valencia la prima apariție acasă (2-1), trupa lui Iago Aspas și Nolito a dat peste Barcelona (0-3), Atletico Madrid (0-2) și Real Sociedad (1-4), adică vicecampioana și primele două clasate din acest sezon. Abia în ultima etapă Celta și-a mai revenit, când a obținut un nou succes tot în fața unei reprezentante a Spaniei în cupele europene: 3-1 cu Granada.

Pe teren străin, lucrurile nu au mers deloc strălucit pentru oaspeți din punctul de vedere al rezultatelor, dar măcar atacul a funcționat la un nivel decent. În patru din precedentele deplasări, formația din Vigo a reușit să marcheze și, chiar dacă nu a obținut niciun succes, a strâns patru egaluri și două înfrângeri.

În perspectiva întâlnirii de vineri seara de pe San Mames, trebuie luat în calcul și faptul că stilurile celor două combatante se contopesc bine în vederea asigurării spectacolului. Tocmai din acest motiv pronosticul nostru pentru această partidă se leagă de golurile marcate de ambele echipe, GG fiind un pariu cu o șansă mare de reușită, dar și cu o cotă foarte bună.

PUNCTE CHEIE:

  • Trei din ultimele patru meciuri disputate de Bilbao s-au terminat cu pariul GG câștigător. Golaverajul bascilor în această perioadă e 8-4
  • Celta Vigo a bifat pariul GG în fiecare din precedentele cinci partide disputate în La Liga (oaspeții au un golaveraj de 8-11 în această perioadă, deci o medie de 3,8 goluri pe meci)
  • Patru din ultimele cinci deplasări pe care Celta le-a efectuat s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare
  • Cinci din ultimele șase confruntări directe s-au terminat GG. În acest interval, golaverajul este 8-8
  • Ultimele cinci meciuri directe jucate la Bilbao au găsit ambele echipe pe tabela de marcaj (golaveraj 9-5 pentru gazde în acest timp)