Meniu

12 Martie. Atalanta a făcut spectacol cu Spezia.

VEDEM IAR GOLURI LA BERGAMO?

Atalanta este în cursa pentru unul din primele 4 locuri și, înaintea deplasării la Madrid, o primește acasă pe Spezia pentru un ultim antrenament înaintea meciului cu Real. Trupa lui Gian Piero Gasperini e obligată vineri să câștige, dar și să își recapete apetitul ofensiv cu care a obișnuit în ultimii 3 ani.

În precedentele două sezoane, echipa din Bergamo a devenit din revelație certitudine. După două locuri 3 ocupate la rând în Serie A, Atalanta s-a consacrat și pe plaiurile europene, acolo unde a bifat două calificări consecutive în primăvara Ligii Campionilor. Acum, înaintea returul cu Real Madrid, pe care trebuie s-o învingă ca ajungă iar în sferturi (0-1 în tur), dă piept în campionat cu Spezia.

Se bat pentru cel mai bun atac

Performanțele din perioada recentă ale Atalantei au fost construite de Gasperini în jurul unui joc ofensiv și al unui atac în care Duvan Zapata sau Luis Muriel au strălucit. Cei doi columbieni sunt protagoniști și în această stagiune și au reușit să înscrie 9 respectiv 15 goluri, la care au adăugat și câte 6 pase de gol. Aceștia au fost secondați de neamțul Robin Gosens, care a completat cu 9 reușite și 4 assist-uri.

Cu 60 de goluri marcate, în 26 de meciuri, frecvența echipei din Bergamo este mai mică decât în precedentele două sezoane, atunci când au avut cel mai bun atac din Serie A. În acest an, liderul Inter Milano a marcat cu 3 goluri mai multe, performanțele duo-ului Romlu Lukaku – Lautaro Martinez fiind excelente (31 de goluri marcate împreună).

Pentru Atalanta, meciul cu Spezia este perfect ca să își refacă apetitul ofensiv după ce în ultima etapă, contra milanezilor, a bifat abia al patrulea meci fără gol marcat din acest sezon de Serie A (0-1).

Spezia se deschide repede

Interesant este că la meciul tur niciuna dintre cele două combantante nu a reușit să înscrie, dar acest lucru a fost cu siguranță un accident. Pe lângă performanțele ofensive ale Atalantei, nici Spezia nu se poate lăuda cu o defensivă prea încrâncenată.

Aflată pe locul 15 în campionat, echipa din Liguria primește gol foarte ușor. În cele 26 de etape disputate până în prezent, doar de 5 ori s-a întâmplat ca alb-negrii să țină poarta intactă, iar în total au primit 47 de goluri. Asta înseamnă că doar Benevento, Parma și Crotone au încasat mai mult în actuala stagiune. În precedentele două deplasări, Spezia a luat câte trei și cu Juventus (0-3), și cu Fiorentina (0-3), motiv pentru care nu ar fi greu de crezut că același lucru se va întâmpla și cu Atalanta.

Cota pentru pronosticul 3+ nu este foarte mare, 1.55, dar e normală dat fiind apetitul ofensiv obișnuit al gazdelor. Un gol al Speziei ar înlesni și mai tare împlinirea acestui pont.

PUNCTE CHEIE:

  • Atalanta a bifat pariul ‘3+’ în 8 din precedentele 9 jocuri disputate pe propriul teren. În acest timp, golaverajul este 28-11, deci o medie de 4,3 goluri pe meci;
  • Toate cele 5 partide jucate de gazde acasă contra echipelor aflate în ultima treime a clasamentului s-au terminat cu minimum 3 goluri. Media în acest timp este de 5 reușite pe întâlnire;
  • Meciurile echipei din Bergamo au cea mai mare medie de goluri din întreaga Serie A: 3,58. Spezia nu stă nici ea rău, cu 3,08;
  • 11 din precedentele 12 deplasări ale celor de la Spezia în toate competițiile s-au sfârșit cu minimum 3 goluri pe tabelă;
  • Deplasările Speziei din campionat au cel mai mare procentaj în ceea ce privește pariul ‘peste 2,5 goluri’. 85% din ele au venit cu măcar 3 goluri, adică 11 din 13;
  • Toate cele 6 meciuri pe care oaspeții le-au disputat pe terenurile primelor 10 clasate au depășit borna celor 2,5 goluri.