Meniu

Atalanta – Sampdoria

Îi lasă Sampdoria pe Gomez și ai lui să facă spectacolul obișnuit?

Atalanta nu se dezminte și confirmă statutul de cea mai ofensivă echipă a Italiei câștigat sezonul trecut. După înfrângerea de la Napoli, echipa trioului Gomez – Muriel – Zapata primește vizita Sampdoriei, o echipă în formă ce poate pune probleme mari unei defensive pe alocuri visătoare ca cea a gazdelor.

Sezonul trecut, Sampdoria a flirtat cu retrogradarea și doar o serie de cinci victorii obținute în șase etape pe final de campionat au scăpat echipa antrenată de Claudio Ranieri. Pentru a nu mai simți iar aceleași emoții, echipa din Genova se străduiește în actuala stagiune să își câștige punctele necesare menținerii în Serie A mai devreme.

Quagliarella e “fan” Atalanta

În acest sezon, Sampdoria a avut ghinion să înceapă sezonul contra lui Juventus, care a învins-o cu 3-0. Însă meciul cu actuala campioană i-a trezit pe genovezi, care meciul următor au avut ghinion să piardă contra lui Benevento (2-3), pentru ca apoi să învingă atât Fiorentina (2-1), cât și pe Lazio (3-0).

Ultimele trei partide au avut un lucru în comun: pe Fabio Quagliarella printre marcatori. Veteranul din atacul Doriei reușește să impresioneze în continuare și sunt semne că nu se va opri aici. Pentru fotbalistul de 37 de ani, Atalanta este una din victimele favorite din Serie A, cu cele 11 goluri marcate împotriva ei.

Acesta este unul din motivele pentru care Atalanta trebuie să fie atentă să nu mai repete greșelile din partida cu Napoli, când naivitățile din apărare au costat-o. În rest, echipa din Bergamo a avut un traseu liniștit: trei victorii, 13 goluri marcate și cinci primite. Torino, Lazio și Cagliari au simțit pe pielea lor rafinamentul ofensivei lui Atalanta, la fel ca și Midtjylland în Liga Campionilor (4-0).

Sâmbătă, “Papu” Gomez și ai lui vor să administreze același medicament și Sampdoriei. Șanse sunt să reușească, dar nu fără bătăi de cap.

KEY POINTS:

  • Atalanta are patru victorii în cele cinci meciuri din acest debut de sezon, singura sincopă fiind acel 1-4 de pe terenul lui Napoli (golaveraj 17-5 în celelalte patru partide)
  • Sampdoria a câștigat ultimele două partide din Serie A: 2-1 la Fiorentina și 3-0 acasă cu Lazio
  • Atalanta are opt victorii în ultimele nouă meciuri disputate pe teren propriu în Serie A (golaveraj 35-14 în acest interval, adică o medie de 5,4 goluri pe meci)
  • Gazdele au trei meciuri fără înfrângere în ultimele directe cu Sampdoria, din care au câștigat două (golaveraj 4-1)