Meniu

3 Ianuarie. Atalanta se distrează cu trupa lui Chiricheș.

ÎȘI CONTINUĂ ATALANTA FORMA EXELENTĂ DIN MECIURILE CU SASSUOLO?

Atalanta e în al doilea an la rând în optimile Ligii Campionilor, dar echipa din Bergamo a resimțit presiunea ritmului de meciuri și a avut unele probleme în campionat. Debutul în 2021 poate fi clipa revenirii pentru trupa lui Gian Piero Gasperini, iar adversarul, Sassuolo, este victima perfectă pentru gazde.

Revelația acestui sezon al Serie A, Sassuolo a întâmpinat unele probleme în ultima parte a lui 2020. Echipa antrenată de Roberto De Zerbi, fostul jucător al lui CFR Cluj, a profitat de rejudecarea cazului “Juvetus - Napoli” și a iernat pe locul 4 în campionat, dar a doua parte a sezonului se anunță a fi una extrem de delicată pentru negru-verzi.

Atalanta o surclasează în directe

Prima expediție pe care Sassuolo o face în acest sezon e deplasarea de la Bergamo, acolo unde istoric a avut mari, mari probleme. Singura victorie a confruntărilor directe cu Atalanta datează din 2014, dar de atunci s-au mai jucat 13 meciuri, iar în acest timp s-au strâns doar patru egaluri. În plus, în ultimele patru jocuri Sassuolo a încasat minimum trei goluri de fiecare dată, în acest interval golaverajul fiind de 17-5!

Echipa oaspete are un oarecare complex contra adversarilor mai bine cotați, lucru demonstrat și de rezultatele din acest sezon, când singura echipă cu nume important pe care a învins-o a fost Napoli (2-0). În rest, negru-verzii au pierdut și cu AC Milan (1-2) și cu Inter (0-3), ambele acasă, în timp ce cu Roma au terminat la egalitate (0-0).

Gazdele au încetinit în prima repriză

Atalanta nu are nici ea cel mai strălucit sezon pe plan intern, dar e clar că echipa lui Gian Piero Gasperini are un potențial mai mare decât acel 7 pe care se află acum. Mini-pauza de iarnă a adus probabil ceva liniște în vestiar, după ce înainte de Crăciun atmosfera a fost zguduită de conflictul pe care tehnicianul l-a avut cu Papu Gomez, căpitanul și legenda vie a echipei.

Cu un stil total avântat, care pune atacul mai presus de orice, Atalanta a slăbit ritmul în ultima perioadă, mai ales în felul în care începe meciurile. Acest lucru se reflectă clar și în numărul de goluri care s-au marcat în primele reprize ale meciurilor din acest sezon al Serie A, iar cifrele sunt elocvente. În primele șase meciuri, din care patru au fost victorii (cu Torino – 4-2, Lazio 4-1, Cagliari – 5-2 și Crotone 2-1), s-au marcat 21 de goluri în cele 180 de minute care s-au jucat pe parcursul reprizelor întâi, adică unul la aproape 10 minute.

În următoarele șapte etape, adică în 225 de minute, s-au mai marcat doar cinci goluri în jocurile pe care Atalanta le-a disputat în Serie A, adică unul pe repriză, de aproape cinci ori mai puțin decât în prima parte a campionatului. În această perioadă, echipa din Bergamo a mai pierdut o singură dată și a strâns rezultate importante precum 1-1 la Torino, cu Juventus, 3-0 cu Fiorentina sau 4-1 cu AS Roma.

Sassuolo, în schimb, a slăbit și ea ritmul golurilor în ultima perioadă, iar în precedentele opt etape a înscris doar de șapte ori, doar trei dintre aceste goluri venind în a doua parte a meciurilor. În schimb, echipa lui De Zerbi a deschis scorul în trei din ultimele patru meciuri.

Totuși, ne așteptăm ca Atalanta să poftite de faptul că joacă acasă și de lotul superior și ne așteptăm să câștige. O victorie este imperativă nu doar pentru că vorbim de primul meci din 2021 al echipei lui Gasperini, dar și deoarece Sassuolo se poate transforma într-o rivală în lupta pentru locurile de Liga Campionilor.

PUNCTE CHEIE:

  • Atalanta a câștigat cele mai recente două jocuri disputate pe propriul teren, golaverajul în intervalul indicat fiind 7-1;
  • Gazdele nu au pierdut în ultimele șase jocuri și au un golaveraj de 12-5 în acest timp;
  • Sassuolo are o singură victorie în precedentele trei meciuri, perioadă în care a strâns un golaveraj de 5-5;
  • Atalanta are patru victorii la rând în confruntările directe jucate acasă cu Sassuolo și șapte astfel de jocuri la rând fără înfrângere;
  • Gazdele au șapte victorii la rând și 13 fără înfrângere împotriva lui Sassuolo, care nu a mai câștigat în meciul cu bergamezii din 2014.