Meniu

10 Februarie. Atalanta a expus-o pe Napoli și s-a impus clar.

REUȘEȘTE NAPOLI SURPRIZA ÎN FAȚA ATALANTEI?

Atalanta este favorită clară în fața lui Napoli înainte de returul din sferturile Cupei Italiei, dar discrepanța între cotele celor două formații este cumva curioasă. Gazdele au mai multe atuuri, este adevărat, dar nici trupa lui Gennaro Gattuso nu este de lepădat, iar o victorie a oaspeților poate întoarce de peste ori banii investiți pe ea.

Napoli și Atalanta sunt, probabil, două dintre cele mai îndrăgite echipe din Italia datorită stilului lor de joc, mai ales gazdele din Bergamo. De când la cârma albastru-negrilor a venit Gian Piero Gasperini, abordarea meciurilor echipei sale s-a schimbat, iar fotbalul ofensiv pe care îl joacă este uneori de-a dreptul sclipitor.

Napoli are “avantaj” la absențe

Un prim motiv pentru care Atalanta este favorită într-un mod atât de clar la casele de pariuri se leagă de disponibilitatea jucătorilor celor două echipe. Dacă de la Atalanta singurul absent este Hans Hateboer, situația e mai complicată la adversari.

Pentru acest meci, din informațiile furnizate de presă înaintea acestui joc, Gattuso nu se va putea baza pe cuplul de fundași centrali titulari Koulibaly și Manolas. Primul este în carantină din cauza Covidului în timp ce al doilea suferă de afecțiune la gleznă. În aceeași situație se ală Dries Mertens, lucru care îi împuținează opțiunile tehnicianului lui Napoli, care totuși l-a recuperat de câteva etape pepuștiu Victor Osimhen

Atalanta vrea să răzbune umilința din toamnă

Indiferent de situația lotului napolitan însă, cota de 4.20 primită pentru pariurile pe victoria oaspeților este prea mare. Nu mai departe de meciul din turul campionatului, Napoli a dat de pământ cu echipa din Bergamo, pe care a condus-o cu 4-0 la pauză și a învins-o în cele din urmă cu 4-1.

În Cupa Italiei, săptămâna trecută, Atalanta a dominat la aproape toate capitolele, dar rezultatul s-a înclinat în favoarea ei. 19-9 la șuturi la poartă, 6-2 la cele cadrate, 10-4 la cornere au fost cifrele care arată superioritatea gazdelor de azi. Și, chiar dacă la posesie Napoli a fost într-un sensibil avantaj (52% la 48%), acest fapt se datorează stilului bergamezilor, care preferă să plece pe contraatacuri extrem de rapid și în rest să joace la așteptare.

Un atu pentru Gattuso îl poate reprezenta tânărul de 22 de ani Victor Osimhen. Nigerianul adus în vară de la Lille pentru 70 de milioane de euro a lipsit două luni, întâi din cauza unei accidentări la umăr, iar apoi din cauza Covidului. Acesta a revenit pe teren, dar a fost folosit puțin de Gattuso după această absență îndelungată, dar meciul de la Bergamo poate fi șansa de a arăta de ce conducerea napolitană a plătit atâția bani pe el.

Și, dacă îi iese, Osimhen poate să transforme în realitate acea cotă de 4.20 sau peste. Oricum, toți ochii se vor îndrepta spre goluri când vine vorba de pariuri, iar pariul GG este cotat între 1.50 și 1.60, iar 3+ asemenea.

PUNCTE CHEIE:

  • Atalanta a suferit o singură înfrângere în precedentele 17 meciuri în toate competițiile;
  • 8 GG3+ a produs echipa din Bergamo de la ultima înfrângere. Pe lângă acestea, încă 3 meciuri au fost GG și alte 3 au fost 3+;
  • În ultimele 10 meciuri disputate la Bergamo, gazdele au obținut 6 victorii, 3 egaluri și o înfrângere. În precedentele 5, echipa lui Gasperini nu câștigase și avea 3 eșecuri;
  • 23 de meciuri trecuseră de la ultimul 0-0 înregistrat între Napoli și Atalanta. Dintre acestea, 11 au fost câștigate de napolitani și 8 de bergamezi;
  • Napoli are 3 înfrângeri consecutive în deplasare, inclusiv în weekend, la Genoa.