Meniu

31 Ianuarie. Atalanta și Lazio nu dezamăgesc și oferă iar spectacol.

FAC ATALANTA ȘI LAZIO UN NOU MECI CU GOLURI?

Atalanta și Lazio se întâlnesc pentru a doua oară într-o săptămână, după confruntarea din sferturile de finală ale Cupei Italiei. Echipa din Bergamo a câștigat cu 3-2 după un meci spectaculos și s-a continuat astfel linia meciurilor cu goluri din ultima perioadă. Ne așteptăm la o dorință de revanșă a romanilor, deci la o nouă partidă deschisă.

Cursa pentru locurile de Liga Campionilor este mai spectaculoasă ca oricând în acest an în Serie A. Dacă AC Milan și Juventus par pentru moment desprinse cu discuția lor despre Il Scudetto, Juventus, Roma, Napoli, Atalanta și Lazio se bat pentru celelalte două locuri care garantează prezența în cea mai bună competiție destinată cluburilor.

N-au mai pierdut de două luni

În acest moment, Atalanta este singura echipă din Italia care nu a pierdut de la începutul lunii decembrie și a strâns în acest mod 14 meciuri la rând fără înfrângere. Dintre acestea, 9 sunt victorii, printre cele notabile aflându-se succesul de la Amsterdam cu Ajax (1-0), și cele din Serie A cu AS Roma (4-1), Sassuolo (5-1) și AC Milan.

Evident, în acest capitol se încadrează și succesul din sferturile Cupei Italiei cu Lazio, mai ales că acesta a venit în mod dramatic. După ce a condus cu 1-0, echipa lui Gasperini s-a văzut întoarsă de golurile lui Muriqi și Acerbi, dar a avut puterea să revină. Golul victoriei a fost înscris la 3 minute de eliminarea lui Palomino din minutul 54, iar după acesta Zapata a ratat și un penalty.

Lazio se bazează pe Immobile

În mod evident, după eliminarea din Cupa Italiei, dorința de revanșă a lazialilor este extrem de mare. Echipa lui Simone Inzaghi trebuie să se concentreze pe campionat deoarece banii cei mai mulți de aici vin și ratarea prezenței în grupele Ligii Campionilor ar putea lăsat o gaură de aproape 100 de milioane de euro în conturile grupării la care joacă și Ștefan Radu.

Lazio vine după o serie de 4 victorii consecutive în campionat, cele mai importante fiind cele din ultimele două etape: 3-0 cu marea rivală AS Roma și 2-1 cu Sassuolo. O nouă victorie i-ar duce pe oaspeți peste Atalanta în clasament, adică pe locul 5.

Ne așteptăm totuși la un meci cu goluri de ambele părți, mai ales că gazdele sunt recunoscute pentru forța atacului, al doilea din Serie A după al lui Inter. Deznodământul ultimelor confruntări directe nu face decât să confirme această teorie.

PUNCTE CHEIE:

  • Atalanta e neînvinsă în ultimele 14 meciuri, 9 dintre acestea fiind victorii. 9 dintre partide au fost GG, 6 GG3+ și 9 s-au terminat cu minimum 3 goluri;
  • 6 din ultimele 7 jocuri pe care echipa din Bergamo le-a disputat pe propriul teren s-au terminat cu victorii și minimum 3 goluri pe tabelă. Excepția este un 0-0 cu Genoa în ultima etapă;
  • 5 din precedentele 6 confruntări directe au bifat pariul GG3+ câștigător. Atalanta a câștigat 4 dintre acestea, inclusiv pe ultimele două;
  • 7 din ultimele 9 întâlniri directe de la Bergamo s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, 6 dintre acestea și cu minimum 3 goluri înscrise;
  • Lazio a câștigat 5 din precedentele 6 meciuri, ultimele 3 fiind și GG3+.