Meniu

28 Ianuarie. Atalanta și Lazio oferă spectacolul așteptat

VEDEM IAR SPECTACOL ÎNTRE CELE DOUĂ ECHIPE DE ATMOSFERĂ ALE ITALIEI?

Atalanta – Lazio este capul de afiș al zilei de azi nu doar în Italia, ci în întreaga Europă. Bergamezii au apărut recent pe firmamentul fotbalului italian, dar echipa lui Gian Piero Gasperini nu vrea să-și piardă locul din elită. Lazio e echipa de tradiție a acestui duel și, chiar dacă la începutul sezonului se întrevedea un fiasco, romanii și-au revenit și sunt în urcare în Serie A.

Italia a venit cu 4 formații la startul grupelor Ligii Campionilor, dar Inter a pierdut lamentabil calificarea în optimi. Alături de Juventus, omniprezentă în această fază a competiției, în ultimele 16 trupe de continent mai aflându-se, printre altele, și Atalanta, și Lazio. Cele două au însă parte de adversare pe măsura prestigiului competiției. Bergamezii urmează a se duela cu Real Madrid, în timp ce lui Lazio i-a fost atribuită misiunea cvasiimposibilă numită Bayern Munchen.

L-au vândut pe Papu Gomez

Atalanta nu a început extraordinar sezonul pe plan intern, ba chiar a suferit și o serie de înfrângeri destul de dure: 1-4 la Napoli, 1-3 acasă cu Sampdoria sau 0-2 acasă cu Verona. Prima victorie importantă a stagiunii a fost acel 4-1 administrat lui Lazio la Roma, dar ulterior au mai venit și succesele cu AS Roma (4-1), Sassuolo (5-1) sau chiar AC Milan (3-0 în ultima etapă, pe San Siro).

Interesant este că în ultima lună Duvan Zapata (11 goluri) sau Luis Muriel (14 goluri) nu au mai primit pasele de la Papu Gomez, cel care preț de 3 ani a fost căpitanul Atalantei. Argentinianul de 32 de ani a intrat într-un conflict cu antrenorul Gasperini, care i-a reproșat că nu face faza defensivă, astfel că fotbalistul a fost scos din lot și pus pe lista de transferuri. Mutarea acestuia s-a concretizat abia marți, când a fost cumpărat de FC Sevilla cu 8,5 milioane de euro și a semnat un contract valabil 3 ani.

Lazio stă tot în Immobile

Pentru acest meci, Gazsperini are două absențe destul de importante: Mario Pasalic și Hans Hateboer. Nici Simone Inzaghi nu are parte de liniște înaintea confruntării cu Atalanta și, pe lângă cei doi portari care sunt incerți (Strakosha și Proto), antrenorul italian nu-l va putea folosi pe Luiz Alberto, unul din creatorii echipei, care tocmai a fost operat de apendicită.

Totuși, Inzaghi mai are cel puțin un refugiu în absența magicianului spaniol, iar numele lui sigur nu vă este străin: Ciro Immobile. Atacantul, căruia i-a fost încredințată din acest sezon și banderola de căpitan, și-a dat drumul la joc după un început de sezon mai șovăielnic. În acest moment, “Grande Ciro” a înscris 18 goluri în 21 de jocuri, timp în care a furnizat și 3 pase decisive și a reușit să marcheze în 17 din ultimele 19 meciuri disputate.

Este greu de intuit o câștigătoare pentru acest meci, mai ales că ambele sunt în cea mai bună formă a sezonului, dar înclinăm să credem că vor fi goluri de ambele părți și nu doar două. Tocmai de aceea, pariul GG3+ pare să aibă o posibilitate destul de mare de câștig.

PUNCTE CHEIE:

  • Atalanta e neînvinsă în ultimele 13 meciuri, 8 dintre acestea fiind victorii. 8 dintre partide au fost GG, 85 GG3+;
  • 5 din ultimele 6 jocuri pe care echipa din Bergamo le-a disputat pe propriul teren s-au terminat cu victorii și minimum 3 goluri pe tabelă. Excepția este un 0-0 cu Genoa în ultima etapă;
  • 4 din precedentele 5 confruntări directe au bifat pariul GG3+ câștigător. Atalanta a câștigat 3 dintre acestea, inclusiv pe ultimele două;
  • 6 din ultimele 8 întâlniri directe de la Bergamo s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, 5 dintre acestea și cu minimum 3 goluri înscrise;
  • Lazio a câștigat precedentele 5 meciuri, ultimele două fiind și GG3+.