Meniu

ASTRA GIURGIU – FC BOTOȘANI

REUȘESC ASTRALII UN MECI SĂNĂTOS ȘI CU BOTOȘANI?

Astra Giurgiu este cea mai proaspătă echipă intrată în cursa pentru play-off, iar fosta campioană din 2016 are în fața ei un meci care s-ar putea dovedi decisiv în cadrul acestui demers. Asta pentru că adversară îi este FC Botoșani, cea care momentan ocupă locul 5, dar care trece printr-o perioadă extrem de slabă.

Trupa din sudul țării este momentan pe poziția a 9-a, cu 35 de puncte, dar distanța față de Clinceni și Botoșani este de doar două lungimi. În ultimele 7 meciuri, incluzând aici și jocurile de Cupa României, Astra a câștigat de 6 ori și a făcut un egal. În Liga 1, a câștigat recent și cu Chindia (1-0), și cu Hermannstadt (2-1) și cu Dinamo (2-0), singurul pas greșit, dacă poate fi numit așa, fiind egalul de la Clinceni (1-1).

Botoșani a avut o perioadă bună în februarie, atunci când a reușit inclusiv să câștige contra campioanei CFR Cluj (2-1), dar măcinările interne au afectat în mod evident exprimarea echipei. În precedentele 3 jocuri, moldovenii au pierdut pe linie, 1-2 acasă cu Sepsi, 0-1 la Craiova și 0-2 acasă cu FCSB, rezultate care veneau după un 0-0 cu UTA.

Este destul de logic să ne gândim că Astra nu va pierde, cota pentru 1X fiind 1.45. În contextul dat, pare una extrem de bună, mai ales că există șansa ca gazdele să și câștige dacă ținem cont de forma de moment.

PUNCTE CHEIE:

  • Astra a pierdut o singură dată în precedentele 9 meciuri de campionat, perioadă în care a câștigat de 5 ori și a remizat în 3 rânduri;
  • Giurgiuvenii au o singură înfrângere în ultimele 7 meciuri acasă, perioadă în care au câștigat de 3 ori;
  • Botoșani nu este deloc în formă și nu a mai câștigat de 4 meciuri, 3 dintre care sunt înfrângeri. În acest timp, golaverajul este 1-5;
  • În ultimele 14 confruntări directe, Botoșani nu a câștigat niciodată și a obținut doar 6 egaluri;
  • Cele mai recente 9 confruntări directe jucate pe terenul Astrei au fost de coșmar pentru moldoveni. Aceștia au pierdut de 7 ori și au un golaveraj de 5-19 în acest timp.