Meniu

Aston Villa – Leeds United

Reușește cuplul GrealishBarkley să facă din nou spectacol?

Aston Villa a început ca o vijelie acest sezon al Premier League și, momentan, nu pare să aibă vreun motiv să se oprească. Leeds nu stă nici ea rău, dar nou-promovata are încă probleme de constanță, astfel că gândurile noastre se îndreaptă spre o victorie a gazdelor.

Vineri seara, pe Villa Park, etapa a 6-a a campionatului Angliei debutează cu o încleștare între două echipe de tradiție ale Albionului. Revenite recent din purgatoriul diviziei secunde, atât Leeds United, dar mai ales Aston Villa arată un fotbal deosebit în acest sezon.

Leeds se motivează contra granzilor

Sub comanda lui Marcelo Bielsa, Leeds United a renăscut în ultimii ani. Retrogradată în 2004 din Premier League, fosta campioană a trăi ani grei între Championship și League One, dar instalarea antrenorului argentinian a adus suflul nou de care era nevoie. După un prim sezon în care a pierdut promovarea în play-off, contra lui Derby County, Leeds nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării stagiunea precedentă și a câștigat aproape la pas liga secundă engleză.

Ajunși cu mare fast în Premier League, băieții lui Bielsa s-au năpustit contra elitei cu entuziasm. Trei goluri pe Anfield într-o onorabilă înfrângere suferită în fața campioanei Liverpool (3-4) și un 1-1 acasă, cu Manchester City sunt două dintre reperele acestui start. Victoriile au venit cu Fulham și Sheffield United, ambele economicos (1-0), dar Leeds arată că există potențial pentru mai bine.

Aston Villa începe să devină o forță

Pentru deplasarea la Birmingham, Marcelo Bielsa l-a pierdut pe cel mai important jucător al său, Kalvin Philips. Recent convocat la naționala Angliei, unde a jucat în toate trei meciurile (a fost titular în două dintre ele), mijlocașul central s-a accidentat la ultimul meci cu Wolves și ratează confruntarea cu noii săi colegi de la prima reprezentativă.

Vorbim aici de Tyrone Mings și Jack Grealish, cei doi internaționali ai lui Aston Villa, care sunt două din punctele de referință ale echipei din West Midlands. Ultimul este, probabil, unul dintre cei mai în formă jucători din Premier League la ora aceasta, reușind să producă șase goluri în doar patru meciuri (trei goluri și trei pase decisive)

Pe lângă căpitanul lor, Aston Villa mai are încă un jucător ofensiv capabil să distrugă orice apărare: Ross Barkley. Mijlocașul de 26 de ani cu 33 de selecții la naționala Angliei a fost împrumutat de la Chelsea la finalul perioadei de transferuri și în primele două jocuri pentru Villa a reușit să marcheze de fiecare dată. Ultima oară, cu o bijuterie de șut care a adus victoria echipei sale în deplasarea de la Leicester (1-0).

Pentru că joacă acasă și pentru că are o echipă mai dinamică și pur și simplu mai ofensivă, Aston Villa pornește cu prima șansă în duelul de vineri. Chiar dacă Leeds a arătat destule lucruri bune până acum în acest sezon, există destule semne care ne fac să credem că gazdele vor reuși să câștige toate punctele puse în joc.

KEY POINTS:

  • Aston Villa a câștigat toate cele patru jocuri programate în Premier League, din care trei la zero. Singura excepție a fost acel 7-2 de poveste cu Liverpool (golaveraj 12-2)
  • Echipa din Birmingham are patru succese consecutive pe teren propriu în campionat, din care trei fără să primească gol
  • Villa a câștigat șase din cele șapte meciuri oficiale disputate în acest sezon, singura înfrângere venin în Cupa Ligii contra lui Arsenal (0-1). În acest interval, golaverajul e de 18-4
  • Leeds are două partide fără victorie la rând, ultima fiind o înfrângere pe teren propriu în fața lui Wolverhampton (0-1)