Meniu

13 Mai, la 20:00. Continuă cu Aston Villa seria deplasărilor de vis ale lui Everton?

Everton are o șansă bună pentru a reveni în cupele europene, dar echipa pregătită de Carlo Ancelloti mai are câțiva pași până la premiul final. Pentru 'caramele' urmează un meci extrem de interesant pe Villa Park, acolo unde o va întâlni pe Aston Villa la nici două săptămâni distanță de la restanța pe care o aveau de jucat din turul campionatului.

Aston Villa a fost una din revelațiile primei părți a campionatului din Anglia, dar echipa din Birmingham s-a stins încetul cu încetul. Un rol important în această degradare a performanțelor trupei lui Dean Smith o are accidentarea lui Jack Grealish, căpitanul și cel mai bun jucător al echipei.

Everton e de Liga Campionilor în deplasare

Mijlocașul a marcat de 6 ori în acest sezon și a pasat decisiv la 12 goluri în cele 22 de meciuri, iar rezultatele lui Villa au fost excelente în acest timp. 11 victorii și doar 8 înfrângeri a fost bilanțul cât timp Grealish a fost pe teren. În cele 12 meciuri fără el, Aston Villa a mai câștigat de 3 ori și a pierdut în 6 rânduri, un declin evident.

În același timp, Everton are parte de evoluții oscilante. Constanta, însă, o reprezintă rezultatele pe care Richarlison și ai lui le reușesc în deplasare. 'Caramelele' sunt în prezent a 4-a echipă din Anglia în privința punctelor obținute pe teren străin, acolo unde în ultimele 6 partide au pierdut o singură dată, 0-2 cu Chelsea, acesta fiind și singurul meci în care au primit gol.

Ne așteptăm, astfel, să vedem iar un meci în care Everton joacă exact în apărare și așteaptă ocaziile în ofensivă. Asta ar însemna ca oaspeții să nu piardă, iar lipsa de formă a lui Villa din ultima perioadă ne dau încredere că acea cotă de 1.50 pentru X2 aduce plus valoare.

PUNCTE CHEIE:

  • Aston Villa nu traversează cea mai bună formă, câștigând de două ori în ultimele 10 meciuri, timp în care a pierdut de 5 ori;
  • În privința meciurilor de acasă, trendul nu este unul bun pentru Villa, care are o singură victorie în ultimele 7 apariții, dar și 4 înfrângeri;
  • Mai mult, echipa din Birmingham are un palmares negativ cu echipele din vârful Premier League. Are 3 victorii și 9 înfrângeri în cele 13 meciuri jucate contra adversarelor din Top 8;
  • Chiar dacă este pe 8 la general, Everton se află pe locul 3 în clasamentul meciurilor de pe teren advers, acolo unde a pierdut doar de 3 ori în 17 deplasări;
  • În ultimele luni, Everton se descurcă excelent în deplasare, acolo unde a pierdut doar o dată în precedentele 13 deplasări, 9 din care sunt victorii.