Meniu

6 Mai, la 22:00. Face iar United spectacol cu Roma?

Manchester United și-a făcut de cap în turul din Anglia, astfel că manșa a doua cu AS Roma o poate aborda mult mai relaxat. Echipa lui Solskjaer și-a arătat puterea ofensivă în disputa din urmă cu o săptămână, iar pofta de gol a englezilor coroborată cu forma deplorabilă a italienilor ne indică o favorită certă.

Dacă în cealaltă semifinală din Europa League lucrurile sunt încă pe muchie de cuțit, Manchester United și-a cam asigurat locul în ultimul act al competiției. Condusă cu 2-1 la pauza meciului de pe Old Trafford, trupa lui Pogba, Rashford, Cavani și Bruno Fernandes s-a dezlănțuit în a doua parte, când a înscris de 5 ori fără să mai primească niciun gol, stabilind un scor final neverosimil: 6-2.

Cât ajută numirea lui Mourinho?

După acest scor-șoc, Roma a reușit să atragă atenția zilele acestea și din alte motive. Echipa din capitala Italiei a anunțat marți că din sezonul viitor va avea un nou antrenor: Jose Mourinho. Portughezul nu a stat mult fără angajament după despărțirea de Tottenham și se pregătește să construiască o echipă de titlu la Roma.

Până la debutul sezonului viitor, trupa lui Dzeko va trebui să se descurce cum poate, pentru că finalul acestei stagiuni nu prea mai are ce să-i aducă. În campionat are o singură victorie în ultimele 8 etape și e în pericol să piardă inclusiv locul de Conference League în fața celor de la Sassuolo, care s-au apropiat la două puncte. În Europa League, lucrurile sunt destul de clare după acel 2-6 din tur, mai ales că mai mulți jucători sunt accidentați sau incerți, în frunte cu Pedro, Veretout sau El Shaarawy.

United vrea trofeul

De partea cealaltă, Ole Gunnar Solskjaer a făcut cum a făcut și a reușit să construiască o echipă redutabilă pe Old Trafford. Chiar dacă a ieșit pe ușa din dos din Liga Campionilor, United a profitat la maximum de această retrogradare și a ajuns aproape până în finală, acolo unde va porni favorită indiferent de adversar.

De la mijloc în sus, trupa ‘diavolilor’ din Manchester arată încântător atunci când e în efectiv complet. Pogba a început să fie din nou acel element de echilibru, care poate contribui la ambele faze ale jocului, McTominay este agresorul de la centrul terenului, în timp ce Bruno Fernandes e fantezia și forța de execuție. Dacă-i adăugăm și pe Rashford și Cavani în această ecuație, dar și pe tânărul Greenwood, e clar că avem de-a face cu o forță a continentului.

Pentru că nu ne așteptăm ca United să trateze în mod superficial această partidă, mergem pe mâna lor. Chiar dacă prețul pe care îl primim pentru ‘2 solist’ nu este foarte mare, aproape 2.00, pare să fie o cotă destul de sigură dat fiind contextul.

PUNCTE CHEIE:

  • Roma are 6 meciuri la rând fără victorie, iar în precedentele 5 a pierdut de 4 ori. Golaverajul în acest timp este de 7-16;
  • Contra echipelor clasate mai bine decât ea în Serie A, Roma nu a obținut niciun succes. În 10 partide, are 6 înfrângeri și 4 remize;
  • United a câștigat ultimele 4 confruntări directe cu italienii, iar în ultimele două a marcat 9 goluri;
  • Echipa lui Solskjaer are 6 victorii și un egal în precedentele 7 partide disputate. Fiecare succes a fost obținut cu minimum două goluri marcate;
  • Englezii au câștigat fără gol primit toate cele 3 deplasări din tururile anterioare, adversarii fiind importanți: Sociedad, Milan și Granada.