Meniu

10 Ianuarie. Inter și Roma fac al șaselea egal la rând

VEDEM UN NOU EGAL LA VIZITA LUI INTER LA ROMA?

Derby-ul etapei din acest weekend în Serie A se joacă la Roma, acolo unde fosta formație a lui Francesco Totti întâlnește vicecampioana Inter Milano. Gazdele îi pot egala la puncte pe milanezi cu o victorie, dar ultimele meciuri directe au stat sub semnul echilibrului, lucru care ne așteptăm să se întâmple și de această dată.

Campionatul în Italia se apropie de jumătate, dar lupta pentru titlu este extrem de încinsă. Măcar statistic vorbind, sunt șapte echipe care pot emite pretenții pentru Il Scudetto. Și asta pentru că de la Atalanta, locul 7, și până la liderul AC Milan, distanța este de nouă puncte, cu amendamentul că echipa din Bergamo și Napoli, echipele de la coada Top 7, au fiecare câte o restanță de jucat.

Inter nu prea bate la Roma

Favorita caselor de pariuri în acest moment este Inter Milano, care, în ciuda înfrângerii din ultima etapă de la Genova cu Sampdoria (1-2), este la un punct de primul loc. Cota echipei lui Conte este în acest moment 2.60, în timp ce Juventus are 3.00, iar AC Milan a căzut la 6.00 după eșecul recent cu torinezii.

Pentru nerazzurri, următoarele două etape pot fi esențiale, deoarece întâlnesc exact echipele care îi suflă în ceafă în clasament: AS Roma și Juventus. Prima oprire e în Capitală, acolo unde o așteaptă locul 3 din acest sezon.

Deplasările pe care Inter le-a făcut la Roma în ultima vreme nu au fost prea fericite, mai ales cele din Serie A. În campionat, echipa din Milano a reușit o singură victorie în ultimele 11 confruntări jucate pe Olimpico, în condițiile în care trei dintre precedentele cinci au fost egaluri. Acest succes solitar pentru perioada 2009-2020 a confruntărilor Roma – Inter a fost obținut în 2017, atunci când echipa antrenată atunci de Luciano Spaletti câștiga cu 3-1 grație golurilor înscrise de Iccardi (2) și Vecino.

În actualul sezon, milanezii au un traseu destul de bun, dar una dintre probleme a fost startul meciurilor. Trupa lui Conte a deschis scorul în doar nouă din cele 16 ocazii, chiar dacă a sfârșit prin a câștiga 11 partide, doar două dintre acestea fiind înfrângeri. Prima a venit la începutul sezonului, contra marii rivale AC Milan (1-2), iar a doua chiar în ultima etapă, la Sampdoria.

Roma nu stă bine cu fruntașele

Revenind la confruntările directe Roma – Inter disputate pe Olimpico, trebuie menționat că în intervalul de 11 meciuri despre care vorbeam mai devreme, cinci au fost câștigate de gazde, iar cinci s-au terminat indecis. Două din victoriile Romei au fost obținute însă după ce la pauză scorul era egal, ceea ce face ca procentajul pariului “PsF X” în această perioadă să fie de 63%.

În acest sezon, Roma are un parcurs cel puțin decent dacă ne raportăm la evoluțiile din anii precedenți. Totuși, echipa lui Paulo Fonseca și-a obținut punctele cu echipele din a doua jumătate a clasamentului. Capitolinii au jucat cu zece din cele 11 echipe aflate între locurile 9 și 20 (doar Spezia lipsește de pe această listă) și au câștigat fiecare astfel de confruntare.

Problemele au venit cu formațiile din topul Serie A, contra cărora Roma nu a reușit nicio victorie în șase partide. E drept, cu Verona reușise un egal în deplasare care a fost transformat într-o înfrângere cu 0-3 la “masa verde” din cauza unei erori a conducerii clubului. Tot egal s-a terminat și vizita la AC Milan (3-3), în timp ce Napoli și Atalanta au spulberat-o pe reprezentanta capitalei (0-4 și 1-4).

Acasă, au terminat la egalitate și cu Juventus (2-2), și cu Sassuolo (0-0), ceea ce arată tendința romanilor de a trage de orice punct în fața echipelor importante. Același lucru ne așteptăm să se întâmple și la meciul cu Inter, mai ales că precedentele cinci confruntări directe cu milanezii s-au terminat la egalitate. Pentru o siguranță mai mare, ne îndreptăm spre pronosticul “PsF X”, care are, oricum, o cotă generoasă dată fiind conjunctura.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci confruntări directe s-au terminat la egalitate. Golaverajul în această perioadă este 6-6, deci o medie de 2,4 goluri pe meci;
  • Șase din cele mai recente opt întâlniri directe disputate la Roma au bifat pariul “pauză sau final X”;
  • AS Roma a făcut egal cu toate celelalte trei echipe din Top 5, cu Juventus și Sassuolo pe Olimpico;
  • Patru din precedentele cinci jocuri ale lui Inter au fost X la pauză;
  • Inter a făcut X la pauză sau la final în patru din cele șase meciuri pe care le-au jucat cu echipele din Top 9 ale Serie A.