Meniu

Arsenal – Wolves

NE OFERĂ VREO GARANȚIE REGINELE NGG-ULUI DIN ANGLIA?

Arsenal și-a schimbat total stilul de când a fost preluată de Mikel Arteta, stilul spectaculos fiind abandonat în favoarea unei strategii bazate mai mult pe apărare. Wolves este deja consacrată ca o echipă economicoasă, astfel că meciul de pe Emirates e de așteptat să nu ne aducă multe goluri.

În vremurile lui Arsene Wenger, Arsenal era blamată de propriii suporteri că joacă spectaculos, dar că rezultatele nu sunt cele așteptate. Tehnicianul francez era sfătuit să abandoneze stilul deschis pentru un stil mai eficient, unul din motivele care a și dus la plecarea celui cu care “tunarii” au câștigat trei titluri, inclusiv unul fără înfrângere.

Arteta nu se gândește la titlu

Venirea lui Arteta a adus schimbările mult dorite de fani, cel puțin în privința stilului de joc, pentru că rezultatele încetează să apară. În actuala stagiune, după nouă etape, Arsenal se află pe locul 12, iar golaverajul este unul neverosimil: 9-10.

Șase din cele nouă meciuri pe care londonezii le-au disputat până acum în Premier League s-au terminat cu maximum una dintre echipe pe tabelă. Dintre acestea, una a fost egal, acel 0-0 din etapa trecută cu Leeds, iar trei înfrângeri: 0-3 cu Aston Villa, 0-1 cu Manchester City și 0-1 cu Leicester. La capătul celălalt, Arsenal a obținut și două victorii fără să primească gol: 1-0 pe Old Trafford, cu Manchester United, și 3-0 la Fulham, în prima etapă.

După acest traseu, Arteta i-a avertizat pe fani că titlul de campioană este foarte departe. Tehnicianul spaniol susține că echipa are nevoie de întăriri serioase și că are nevoie de mai multe campanii de transferuri pentru a construi o trupă de titlu. Totuși, în ciuda acestor declarații, jucătorii au încredere totală în antrenor. “Eram aproape morți până să vină el, iar în nici 12 luni am câștigat Cupa Angliei și Supercupa. Este inima acestui club și toată lumea îl urmează”, a spus zilele trecute Dani Ceballos.

Wolves este echipa perfectă pentru NGG

Duminică seara, pe Emirates vine Wolverhampton, o echipă ce pare construită tocmai pentru pariorii care sunt anti-GG. Nuno Espirito Santo a promovat în 2018 echipa din suburbiile Birminghamului aplicând acest stil defensivo-exploziv, iar filozofia a fost aprofundată și în sezoanele de Premier League.

Momentan, Wolves ocupă locul 9 în campionat, iar golaverajul nu este departe de cel al lui Arsenal: 9-10. Toate cele patru meciuri pe care “lupii” le-au disputat în deplasare s-au terminat cu doar o echipă pe tabelă, portocaliii obținând două victorii în acest timp: 2-0 la Sheffield și 1-0 la Ledds. Cele două înfrângeri au venit contra lui West Ham (0-3) și pe terenul lui Leicester (0-1).

În aceste condiții, ne așteptăm ca cele două să se îmbie una pe alta către un joc prudent, cu cât mai puține greșeli, iar acest lucru înseamnă un singur lucru: număr de goluri limitat. Astfel, e de așteptat ca tradiția NGG să continue și după confruntarea de duminică seara, mai ales că cele două sunt depășite doar de Burnley la meciurile de acest tip.

PUNCTE CHEIE:

  • Pariul “NGG” a ieșit câștigător la fiecare din ultimele cinci meciuri pe care Arsenal le-a jucat în Premier League (golaveraj 1-5 în această perioadă)
  • Trei din precedentele patru jocuri pe care “tunarii” le-au disputat pe propriul teren s-au terminat cu doar o echipă printre marcatoare
  • Ultima confruntare directă a fost câștigată de Arsenal cu 2-0
  • Șapte din cele zece partide pe care Wolves le-a disputat în acest sezon s-au terminat cu doar o echipă printre marcatoare
  • Ultimele cinci și opt din ultimele nouă jocuri ale “lupilor” jucate în deplasare s-au terminat cu pariul “NGG” câștigător