Meniu

14 Martie. Arsenal și Tottenham fac spectacol.

VEDEM GOLURI PE EMIRATES ÎN DERBY-UL LONDREI?

Arsenal este în goana după puncte în ultima vreme, iar rezultatele echipei lui Mikel Arteta au început să se lege. Același lucru se întâmplă și cu Tottenham, care o perioadă a trecut prin clipe mai grele, astfel că avem toate motivele să credem că derby-ul Londrei ne va aduce destule goluri.

Întâlnirile celor două mari rivale din capitala Angliei au fost deseori piperate cu goluri, iar rezultatele finale care nu au fost în concordanță cu GG-ul au venit extrem de rar. Chiar dacă vorbim de echipe care în ultima vreme, de când au fost preluate de actualii antrenori, și-au schimbat stilul de joc într-unul mult mai defensiv, prăbușirea de formă s-a datorat în special concentrării pe apărare.

Arsenal marchează și urcă

În ultima vreme, Arsenal și-a mai revenit din punctul de vedere al rezultatelor. După ce au petrecut o perioadă în zona locurilor 14-15, ‘tunarii’ au reînceput să semene a vechea echipă din anii de glorie ai echipei lui Wenger. Este drept că nu mai există acum un Henry, Bergkamp sau chiar Vieira care să ia meciurile pe cont propriu, dar sub oblăduirea lui Thomas și a lui Odegaard din centrul terenului, inclusiv atacanții se descurcă mai bine acum.

În ultima perioadă, mai ales acasă, Arsenal a obținut câteva rezultate bune, în frunte cu o victorie în celălalt derby lodonez cu Chelsea (3-1). În ultima etapă disputată pe Emirates, trupa lui Arteta a fost învinsă de Manchester City (0-1), dar acest eșec a fost răzbunat pe deplin în cele 4 meciuri jucate de atunci. În primul a câștigat cu Benfica în Europa League și s-a calificat mai departe (3-2), apoi a învins la Leicester (3-1), a făcut un egal la Burnley (1-1), iar joi a câștigat și la Pireu cu Olympiakos (3-1).

Mourinho a resuscitat Tottenham

În prima parte a campionatului, una dintre candidatele timpurii la retrogradare a fost Tottenham, care a impresionat prin jocul exact menit să-i valorizeze la maximum pe cei doi atacanți de mare clasă, Harry Kane și Heung-min Son. Totuși, după o victorie în fața lui Manchester City, Spurs a început să se topează ușor-ușor.

În următoarele 6 meciuri, Tottenham a mai obținut un singur succes, 2-0 cu Arsenal, iar în perioada 28 ianuarie – 21 februarie, echipa lui Jose Mourinho a mai câștigat o singură dată: 2-0 cu West Bromwich. Totuși, în ultimele 3 jocuri de campionat lucrurile au revenit la normal, iar Spurs a strâns maximum de puncte după victoriile cu Burnley (4-0), Fulham (1-0) și Crystal Palace (4-1). În rest, Europa League i-a priit formației londoneze, care a câștigat toate cele 3 meciuri jucate în 2021: 4-1 și 4-0 cu Wolfsberger și 2-0 în turul cu Dinamo Zagreb.

În concluzie, Arsenal – Tottenham pare un joc deschis oricărui rezultat. Un lucru este însă extrem de probabil: ambele își doresc o cauză mai bună în campionat, astfel că nu credem că se vor mulțumi cu o remiză. Un GG pare extrem de probabil, iar cota este destul de bună în acest context, 1.70.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri ale lui Arsenal s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, la fel și 6 din precedentele 7;
  • Tottenham a bifat GG-ul în toate cele 5 deplasări la echipele de mijlocul clasamentului;
  • 10 din precedentele deplasări efectuate de Spurs în toate competițiile s-au încadrat în limitele pariului GG;
  • 4 din precedentele 5 confruntări directe programate în Premier League s-au sfârșit cu ambele formații printre marcatoare.
  • În 5 din cele mai recente 6 deplasări ale lui Spurs pe terenul lui Arsenal din campionat s-au marcat goluri de ambele părți.