Meniu

ARSENAL LONDRA – OLYMPIAKOS PIREU

SE REPETĂ ȘI LA LONDRA SPECTACOLUL DE LA TURUL JUCAT ÎN ATENA?

Arsenal a suferit mult în prima parte a sezonului și doar performanțele din Europa League au ținut-o pe linia de plutire. Totuși, atacul lui Arteta pare să fi căpătat tracțiune, iar odată cu golurile au venit și rezultatele mai dulci. Olympiakos, în schimb, și-a pierdut din forță în apărare și a început să ia gol tot mai des, motiv pentru care GG-ul pare din nou plauzibil.

În cel mai modest sezon din ultimii 20 de ani, Arsenal a reușit totuși să se remarce în prima jumătate de an competițional cu câteva prestații defensive de excepție. Totuși, pe măsură ce echipa a început să conteze din nou și pe ofensivă, situația s-a dezechilibrat, dar asta a adus totuși rezultate mai bune pentru ‘tunari’. S-a văzut asta în ultimele meciuri, când Arsenal a câștigat cu Benfica (3-2), Leicester (3-1), Tottenham (2-1) sau Olympiakos (3-1).

Apărarea grecilor a obosit

Grecii pare că s-au relaxat după ce în prima parte a sezonului au fost extrem de atenți în apărare. E adevărat că în grupa de Liga Campionilor nu au putut face față lui Manchester City și FC Porto, cele două sfert-finaliste ale competiției, dar cu Marseille și-a câștigat locul 3 în urma unei prestații sigure acasă (1-0). Returul, un GG, a fost tranșat de francezi cu 2-1, după ce Olympiakos conducea la pauză. Nici în campionat apărarea nu mai merge așa bine ca în prima parte a sezonului, chiar dacă atacul a rămas la înălțime. În primele 10 meciuri din Super League-ul greciei, trupa din Pireu a primit 4 goluri, în timp ce în ultimele 7 a încasat deja 6.

În concluzie, GG-ul este și alegerea noastră pentru joi seară, mai ales că Olympiakos va ataca sigur atât cât i se va permite, dat fiindcă are nevoie de 3 goluri pentru a se califica. Cota pentru acest pronostic este foarte bună, 1.89, astfel că avem un motiv în plus să analizăm serios această alegere.

PUNCTE CHEIE:

  • Arsenal a realizat GG-ul în precedentele 5 meciuri din Europa League și în 7 din cele 9 pe care le-a jucat în acest sezon;
  • Ultimele 3 partide pe care englezii le-au disputat acasă în Liga Europa s-au încadrat în limitele pariului GG5+. Singura excepție este victoria cu 3-0 în fața lui Dundalk;
  • Precedentele 5 meciuri pe care londonezii le-au jucat în toate competițiile au venit cu goluri din partea ambelor combatante, la fel ca în 7 din cele mai recente 8;
  • Toate cele 3 meciuri pe care Olympiakos le-a disputat în această ediție a Ligii Europa s-au încadrat în pariul GG3+;
  • 9 din ultimele 10 jocuri ale grecilor au bifat pariul ‘Ambele Marchează’. Dintre acestea, 7 au fost și 3+;
  • Cele două formații s-au întâlnit extrem de des în ultimii ani. 3 din cele mai recente 4 întâlniri desfășurate la Londra au bifat pariul GG. Cealaltă, disputată anul trecut, s-a terminat 2-1 pentru greci după prelungiri.