Meniu

18 Mai, la 20:45. Reușește Beșiktaș eventul cu Antalyaspor?

Beșiktaș este performera acestui sezon în fotbalul din Turcia, după ce în weekend a reușit să câștige al 16-lea titlu din istorie și al treilea în ultimii 5 ani. Trupa antrenată de Sergen Yalcin are acum șansa eventului, mai ales că adversara din finala Cupei Turciei, Antalyaspor, este mai degrabă o trupă de duzină a otomanilor, nicidecum o formație de primele locuri.

Sergen Yalcin este un nume care poate spune câte ceva microbiștilor din România, fostul mare mijlocaș având statut de legendă în fotbalul turc. Antrenorul lui Beșiktaș a reușit să câștige titlul la primul său sezon complet pe banca lui Beșiktaș, iar acum se pregătește pentru a sărbători un event istoric.

12 ani de la ultima 'dublă'

Succesul din campionat nu a venit ușor, chiar dacă Beșiktaș a condus pe mai tot parcursul sezonului ostilitățile. Doi pași greșiți făcuți în ultimele etape a însemnat că 'vulturii' au avut parte de un final de sezon la fotografie. Diferența nu putea fi mai mică, deoarece rivala Galatasaray a terminat cu același număr de puncte și doar cu un gol mai puțin în privința golaverajului.

Acum, Beșiktaș mai are de jucat contra lui Antalyaspor, echipă care a terminat sezonul recent încheiat din SuperLig pe poziția a 16-a. Mai exact, cu două poziții peste linia retrogradării și la doar 4 puncte peste Erzurumspor, prima formație aflată sub linia roșie.

Pentru Beșiktaș, o eventuală 'dublă' ar intra în bogata istorie a clubului, mai ales că ultima oară când alb-negrii au reușit eventul a fost în 2009. De atunci, 'vulturii' au mai cucerit încă 3 titluri și o Cupă, dar niciodată în același an. Cota pentru '2 solist', adică pentru o victorie în timp regulamentar, este destul de consistentă, peste 1.80, și considerăm că este îndeajuns de mare pentru a justifica riscul implicat.

PUNCTE CHEIE:

  • Antalyaspor a câștigat o singură dată în precedentele 10 meciuri, timp în care a suferit 7 înfrângeri;
  • Beșiktaș are 6 victorii și doar două înfrângeri în precedentele 10 meciuri oficiale;
  • 6 succese și o remiză a strâns Beșiktaș în precedentele 9 meciuri pe teren străin;
  • Antalyaspor este o echipă lipsită de experiență la acest nivel. Până în prezent, a jucat o singură finală de Cupa Turciei, pe care a pierdut-o în 2000, în timp ce Beșiktaș are 15 finale, 9 din ele câștigate;