Meniu

2 Iunie, la 22:00. Anglia trece la limită de Austria.

Anglia are din nou o națională de excepție, iar așteptările sunt mari de la britanici. Trupa de superstaruri a lui Gareth Southgate va întâlni miercuri seară Austria, o altă echipă calificată la Euro, dar care în ultima vreme nu s-a descurcat prea bine, astfel că gazdele pornesc clar cu prima șansă.

Dacă la naționala României se tot vorbește de ani buni despre aria de selecție redusă, există și reprezentative care au probleme în această zonă, dar din sens opus. E cazul Angliei, care pur și simplu are la ora aceasta o generație de excepție, iar inclusiv jucătorii rămași în afara lotului provizoriu de 33 au nume importante.

E Southgate capabil de o mare performanță

Atunci când lași acasă fotbaliști precum Ings, Barnes, Dier sau Winks e clar că lotul este unul plin de superstaruri. E nevoie doar să vorbim de Kane, Sancho, Rashford, Foden, Grealish sau Mount și discuția se poate încheia. Totuși, după locul 4 obținut la Cupa Mondială din 2018, naționala ‘leilor britanici’ pare că nu a progresat prea mult.

Înfrângerile cu Danemarca (0-1 acasă) sau Belgia (0-2 în deplasare) au aruncat semne de întrebare vizavi de capacitatea lui Gareth Southgate de a scoate ce e mai bun din această națională. Fostul fundaș central a ajuns la 50 de ani și are deja 5 ani la cârma Angliei, însă lipsa sa de experiență la nivel înalt este văzută drept o cauză pentru care fotbaliștii pe care-i pregătește nu pot să-și desăvârșească potențialul.

Austria vine după o dramă

Miercuri seara, la Middlesrbough, Anglia primește vizita Austriei, una din naționalele care vor juca la București meciurile din grupa Europeanului. Selecționata pregătită de Franco Foda a revenit în lumea bună în perioada recentă, cele două calificări consecutive la Euro fiind o confirmare în acest sens.

Totuși, forma recentă a austriecilor nu dă speranțe prea multe. În debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială, alb-roșii au dat peste Scoția (2-2) și Insulele Feroe (3-1, după ce a fost condusă). Dacă aceste rezultate nu erau deja destul, înfrângerea cu Danemarca de la ultima apariție (0-4) a venit ca un șoc.

Tocmai de aceea, e de așteptat ca Anglia să profite de forma modestă de oaspeților și să obțină un nou rezultat bun. Cota de 1.50 pentru ‘1 solist’ nu este uriașă, dar reflectă realitatea. Victoria britanicilor este și pronosticul nostru pentru acest meci, diferența dintre cele două fiind destul de mare.

PUNCTE CHEIE:

  • Anglia este într-o formă foarte bună în ultima vreme, reușind să câștige cele mai recente 4 meciuri, 3 dintre ele fără gol primit. Golaverajul acumulat în această perioadă este de 13-1;
  • Pe parcursul calificărilor la Euro, britanicii s-au descurcat foarte bine. Au câștigat 7 din cele 8 meciuri și au înscris de 37 de ori în acest timp;
  • În ultimii ani, adversarele care au vizitat Anglia au avut mari dificultăți. Trupa lui Southgate a câștigat 13 din ultimele 14 meciuri jucate pe propriul teren;
  • Anglia se poate baza pe o serie de jucători ofensivi de excepție. Nume precum Kane, Sterling, Rashford, Sancho, Foden, Mount sau Grealish ar putea străluci în orice formație;
  • În ultimii ani, Austria nu prea s-a descurcat în fața adversarilor cu nume. În 3 meciuri jucate cu Danemarca și Polonia, austriecii au obținut un singur egal;
  • Ultima partidă jucată de naționala lui David Alaba a fost un veritabil dezastru, Danemarca reușind să treacă de Austria cu 4-0.