Meniu

15 Decembrie. Anderlecht continuă seria bună de pe teren propriu

CONFIRMĂ ANDERLECHT FORMA BUNĂ DE ACASĂ?

Anderlecht este cea mai titrată echipă a Belgiei, dar de trei sezoane traversează o perioadă tulbure. Echipa din Bruxelles pare că își revine în acest sezon și, după un meci bun în etapa de weekend, primește vizita lui Oostende într-o confruntare în care este favorită.

De câțiva ani, dominația istorică a lui Anderlecht a fost pusă pe pauză, iar locul în topul fotbalului belgian i-a fost luat de FC Brugge și de Genk. Anii de căutări ai violeților par însă aproape de final, dar pentru asta este nevoie de victorii în meciurile cu echipe precum Oostende.

I-a scurtcircuitat seria lui Genk

În weekend-ul ce a trecut, Anderlecht a întâlnit pe Genk, care venea după o serie de 10 meciuri consecutive fără înfrângere din care ultimele șapte erau victorii. Acest lucru nu a părut să deranjeze prea tare echipa gazdă, care a făcut un meci echilibrat, a dominat destul de autoritar și a câștigat la limită (1-0).

Nu este deloc o întâmplare, pentru că în acest sezon, echipa antrenată de Vincent Kompany evoluează serios pe propriul teren. Din opt meciuri, Anderlecht nu a pierdut niciunul și a primit doar cinci goluri în acest interval. Pe lângă victoria cu Genk, fosta campioană se mai poate lăuda cu un succes în fața lui Antwerp (1-0) și un egal cu Standard Liege (0-0).

Oostende e modestă în deplasare

Marți seară, alb-violeții primesc vizita celor de la Oostende, o formație care în mod normal nu prea intră în discuția despre cupele europene. Sezonul acestea, oaspeții de marți se descurcă destul de bine în meciurile de acasă, acolo unde și-au strâns majoritatea punctelor care i-au urcat până pe locul 9.

Totuși, în deplasare lucrurile nu mai merg așa bine pentru viitoarea adversară a lui Anderlecht. Opt puncte din tot atâtea meciuri și doar cinci goluri marcate nu sunt tocmai o zestre demnă de laudă. Fără gol marcat în patru din respectivele partide, Oostende a reușit totuși un egal la Genk (2-2) și victorii la codașele Cercle Brugge și Mechelen.

Totuși, acestea nu sunt rezultate care ar trebui să îi sperie pe cei din Bruxelles, care par extrem de siguri pe ei în meciurile de acasă. Din acest motiv, pentru această partidă ne așteptăm la o victorie destul de clară a gazdelor, cota pentru “1 solist” fiind extrem de bună dată fiind conjunctura.

PUNCTE CHEIE:

  • Anderlecht este neînvinsă în acest sezon acasă, are patru victorii și patru egaluri, iar în ultima etapă a învins liderul Genk. Golaverajul în acest interval este 11-5;
  • Alb-violeții nu au primit gol în precedentele trei meciuri pe care le-au disputat pe propriul teren;
  • Echipa din Bruxelles are o singură înfrângere în cele mai recente opt jocuri din Jupiler League și un golaveraj de 11-8 în perioada indicată;
  • Ostende are trei înfrângeri în ultimele patru jocuri disputate în deplasare în campionat (golaverajul pentru această perioadă e 2-6);
  • Anderlecht are cinci victorii și două egaluri în cele mai recente opt confruntări directe cu Ostende de pe propriul teren.