Meniu

SPURS, FĂRĂ REPLICĂ PE OLD TRAFFORD

Miercuri avem un nou duel la vârful Premier League pe Old Trafford - ocupanta locului 5, Manchester United, primește vizita formației ce completează podiumul, Tottenham. Și dacă duminică am avut Liverpool vs Manchester City, tot miercuri ar fi trebuit să se joace și Arsenal cu Man. City, duelul direct pentru primul loc, dar meciul s-a amânat datorită partidei lui Arsenal de Europa League.

Divolii Roșii s-au mulțumit cu o remiză fără goluri tot pe acest stadion, în weekend, contra lui Newcastle, în timp ce elevii lui Antonio Conte au trecut ușor de Everton și au egalat-o la puncte pe Manchester City, formația de pe locul secund.


UNITED RĂMÂNE O ECHIPĂ OSCILANTĂ

Controversele legate de arbitraj au fost ridicate de ambele tabere în partida dintre Man United și Newcastle de duminică, în care nici Jadon Sancho și nici Callum Wilson nu au primit lovituri de pedeapsă, deși au prezentat cazuri solide lui Craig Pawson.

Nu a fost în niciun caz un 0-0 plictisitor pe Teatrul Viselor, deoarece Joelinton a zdruncinat bara de două ori în decurs de câteva secunde înainte ca Cristiano Ronaldo să creadă că a marcat un gol perfect valabil prin interceptarea loviturii libere a lui Nick Pope, dar centralul Pawson a fost de altă părere.

După ce a văzut cum seria de trei victorii a echipei sale s-a încheiat brusc duminică, Erik ten Hag trebuie să adune piesele și să își ajute echipa să recupereze teren în lupta pentru primele patru locuri, deoarece Diavolii Roșii, aflați pe locul cinci, au căzut la trei puncte în spatele lui Chelsea după nouă etape, echipă pe care o vor vizita chiar în weekend.

Olandezul a insistat că există aspecte pozitive de luat din confruntarea cu echipa lui Eddie Howe, dar chiar și în cele două victorii ale lui Man United împotriva Omoniei și a lui Everton, Diavolii Roșii au câștigat doar la un gol de fiecare dată și au fost departe de a fi convingători.

Seria de opt meciuri consecutive cu gol marcat de Man United în Premier League pe Old Trafford a fost, de asemenea, încheiată săptămâna trecută de Newcastle, dar doar două dintre ultimele 17 meciuri din prima ligă disputate în fața propriilor fani s-au încheiat cu o înfrângere.


TOTTENHAM ARE UN START EXCELENT

În timp ce Man United și Newcastle au fost lăsate să se plângă de penalty-uri controversate în weekend, Tottenham a beneficiat de o decizie favorabilă în duelul cu Everton, grație lui Harry Kane, care s-a aruncat peste Jordan Pickford și și-a alungat suferințele din Liga Campionilor pentru a-și aduce echipa în avantaj sâmbătă seara.

Unii au considerat că Kane a căzut prea ușor sub provocarea lui Pickford, în ceea ce a fost a 400-a apariție a sa în tricoul lui Tottenham, dar nu a existat nimic discutabil în ceea ce privește al doilea gol al lui Tottenham, când șutul lui Pierre-Emile Hojbjerg s-a dus direct în poarta lui Pickford.

Oamenii lui Antonio Conte au trebuit să fie răbdători pentru a sparge o defensivă tenace a lui Everton și au fost recompensați din plin pentru eforturile lor, ajungând la egalitate de puncte cu Manchester City pe locul trei, în urma înfrângerii campionilor în fața lui Liverpool și asigurându-și că diferența față de liderul Arsenal va rămâne la patru.

Acum sunt trei victorii la rând pentru clubul din nordul Londrei în toate competițiile, dar terenurile rivale nu au fost la fel de blânde cu ei, deoarece au câștigat doar două din cele șapte meciuri în deplasare în toate turneele din acest sezon și au doar trei goluri de lăudat din ultimele cinci în deplasare.

Ronaldo a dat anii înapoi cu un hat-trick pentru a o propulsa pe Man United către un succes cu 3-2 în confruntarea similară din sezonul trecut, care a venit la câteva luni după ce Diavolii Roșii au declanșat demiterea lui Nuno Espirito Santo cu o victorie cu 3-0 în nordul Londrei, iar Conte riscă și el să sufere a patra înfrângere consecutivă în deplasare în fața Diavolilor Roșii în calitate de antrenor. Totuși, Ronaldo nu se regăsește în acest sezon iar o performanță similară este extrem de puțin probabilă.

Pentru că United are avantajul terenului propriu iar Tottenham pe cel al formei și al jocului arătat în partidele recente, vom ocoli să alegem un pronostic pentru câștigătoarea acestui duel. În schimb, vom miza pe faptul că ambele formații vor înscrie, pariu pentru care avem o cotă de 1,60.

PUNCTE CHEIE:

  • 6 din ultimele 7 directe au confirmat selecția GG;
  • Toate cele 3 meciuri ale lui United din acest sezon contra formațiilor de top (City, Arsenal și Liverpool) au confirmat pariul GG3+;
  • Și în cazul lui Tottenham, deplasările de la Chelsea și Arsenal au confirmat chiar pariul GG4+;
  • Și în sezonul trecut, 4 din cele 5 deplasări ale lui Tottenham la echipe de top 6 au confirmat pariul GG.