Meniu

Academica Clinceni – FCSB

Reușește FCSB să spargă bunkerul lui Poenaru?

Academica Clinceni este una dintre cele mai organizate echipe mici din fotbalul românesc, dovadă fiind seria de invincibilitate pe care o traversează. FCSB, însă, are o putere ofensivă uriașă pentru nivelul Ligii 1 și, cu Dennis Man în mare formă, e greu de crezut că nu vor reuși să marcheze. O victorie fără gol primit a oaspeților nu e ieșită din calcule.

Pentru prima dată după mai bine de o lună, Toni Petrea răsuflă ușurat înaintea unui meci, cel puțin din prisma infectărilor cu Covid. Singurul jucător oarecum important care ar putea să absenteze din cauza pandemiei este Andrei Vlad, dar tânărul portar al roș-albaștrilor are o rezervă importantă în persoana lui Cătălin Straton.

Clinceni devine Steaua 2013

Ilie Poenaru a construit o echipă sănătoasă la marginea Bucureștiului și, pe principiul enunțat de mulți mari antrenori, fundația a fost defensiva. Acest lucru se vede și în ultimele evoluții ale Academicii, care nu a mai primit gol din august, adică de peste 360 de minute.

Poenaru a făcut însă o schimbare importantă de strategie în acest sezon, când a decis să aducă sub comanda proprie mai mulți jucători cu nume și experiență. Coincidență sau nu, cei mai importanți patru din această categorie au ceva în comun: toți au evoluat în 2013 în acea echipă a Stelei care elimina Ajax și bătea Chelsea la București. Raul Rusescu, Cristi Tănase, Florin Gardoș și Paul Pârvulescu au șanse mari să evolueze toți împotriva fostei echipe, iar acest lucru va aduce un strop de imprevizibil în privința deznodământului.

Orișicât, într-un astfel de duel, FCSB va porni tot timpul din postura de favorită și rămâne de văzut dacă ofensiva gazdelor va putea să pună vreo problemă apărării echipei lui Petrea și Pintilii.

KEY POINTS:

  • Academica are o singură victorie în acest debut de sezon și a terminat fără gol marcat trei dintre cele șase partide disputate
  • Clinceni nu a mai primit gol de cinci meciuri și, alături de UTA, este formația cu cele mai multe remize: patru
  • Sezonul trecut, gazdele nu au reușit să marcheze în cele două dueluri directe cu FCSB, care a învins în tur (3-0) și a remizat în retur (0-0)
  • Pentru prima oară în ultima vreme, oaspeții nu au niciun jucător important infectat cu Covid, singurele absențe notabile fiind accidentările lui Florinel Coman și Dragoș Nedelcu
  • FCSB a marcat în fiecare din cele șase etape și are un total de 15 goluri înscrise, adică o medie de 2,5 pe meci