Meniu

AC Milan – Celtic

E ÎN STARE “DIAVOLUL” DE O VICTORIE SPECTACOL CONTRA SCOȚIENILOR?

AC Milan are nevoie de o victorie pentru a-și apropia calificarea în primăvara Ligii Europa, iar joi seara primește vizita lui Celtic Glasgow. Scoțienii sunt deja eliminați, dar soarta lui Neil Lennon atârnă de un fir de ață, de aceea ne așteptăm la o reacție (și un gol) și din partea lor, chiar dacă italienii vor câștiga.

Pentru multe luni, 2020 a fost un an al invincibilității pentru milanezi, care între martie și noiembrie, adică timp de opt luni, nu au pierdut niciun meci. Această serie i-a adus calificarea în Europa League, dar și locul 1 în actualul sezon al Serie A.

Ibrahimovici, zeul, s-a accidentat

Mai tot ce ține de lucrurile bune care se întâmplă în această perioadă la AC Milan ține de Zlatan Ibrahimovic, cel care la 39 de ani traversează una dintre cele mai bune perioade din cariera sa. Suedezul are zece goluri și o pasă decisivă în șase meciuri de campionat, dar nicio reușită în cele trei partide pe care le-a jucat în Europa League, iar acest lucru s-a văzut, pentru că Milan a pierdut în premieră în actuala stagiune acasă, contra lui Lille (0-3).

La retur, Zlatan a lipsit, dar “diavolii” au obținut totuși un egal (1-1), care, adăugat la victoriile cu Celtic (3-1) și Sparta Praga (3-0), a contribuit la zestrea de șapte puncte care o așază pe Milan pe locul 2 în grupă. Practic, pentru a rezolva calculele calificării, italienii au nevoie de un succes contra lui Celtic, dar scoțienii au și ei motivele lor să fie motivați.

Pierd și Europa, și campionatul

Cu nouă titluri câștigate la rând în Premiership, alb-verzii fără dubiu echipa deceniului în campionatul intern. Dar după ani în care nu au avut adversar, în actuala stagiune lucrurile s-au complicat teribil pentru Celtic. În acest moment, “catolicii” sunt pe locul 2, la 11 puncte în spatele marii rivale Rangers, iar forma celeilalte echipe din Glasgow nu dă prea multe speranțe echipei lui Neil Lennon.

În Europa, lucrurile stau și mai grav pentru Celtic, care are doar un punct după patru meciuri, 2-2 la Lille, și este eliminată deja din calculele calificării. Antrenorul nord-irlandez este deja cu un picior dincolo de prag, iar șefii clubului așteaptă un nou pas greșit pentru a-l demite, iar o eventuală înfrângere drastică pe San Siro i-ar putea fi fatală. Se zvonește chiar că pe lista posibililor înlocuitori ai lui Lennon este și Dan Petrescu, cel care are însă concurență puternică pentru a ocupa postul de manager al lui Celtic.

Din acest motiv, ne așteptăm la o replică aprigă a scoțienilor contra lui Milan, chiar dacă le lipsește golgheterul Leigh Griffiths. Nici italienii nu stau prea bine din acest punct de vedere, pentru că și ei au două indisponibilități în atac: Zlatan Ibrahimovic și Rafael Leao.

În aceste condiții, ne așteptăm la un meci disputat și, cum Milan a arătat anumite vulnerabilități în apărare, este de așteptat să primească gol. Totuși, forma din atac îi îndreptățește pe diavoli să spere la victorie, tocmai de aceea pronosticul “1 & GG” pare un risc ce merită asumat.

PUNCTE CHEIE:

  • Toate cele patru apariții ale lui Celtic în sezonul acesta al Ligii Europa s-au terminat GG, scoțienii pierzând trei și remizând într-unul
  • Șapte din cele mai recente nouă jocuri ale scoțienilor s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare. Dintre acestea, trei au fost înfrângeri și trei, egaluri
  • În ultimele trei meciuri jucate în deplasare în grupele Europa League, scoțienii au pierdut de fiecare dată a doua repriză cu 0-2
  • Italienii au câștigat ultimele patru confruntări directe cu Celtic, ultima fiind chiar un GG3+, 3-1 la Glasgow
  • Milan are cinci victorii și două egaluri în cele opt jocuri oficiale disputate pe San Siro în acest sezon. Golaverajul în acest interval este 18-10
  • Șapte din ultimele zece meciuri jucate de AC Milan s-au terminat GG, patru fiind victorii, celelalte trei fiind remize