Meniu

AC Milan – AS Roma

Poate să reziste “diavolul milanez” și în fața invincibilei Roma?

AC Milan a uitat să piardă și a revenit la forma de la începutul anilor ‘90, când echipa lui Fabbio Capello speria toată Europa cu fotbalul ei. Pentru Ibrahimovic și colegii lui urmează o misiune extrem de dificilă, deoarece AS Roma vine pe San Siro cu un palmares la fel de strălucitor în ultima perioadă, ceea ce face meciul să fie unul echilibrat.

Dacă mai era vreun dubiu în valoarea trupei care s-a construit la Milano în jurul unui Zlatan Ibrahimovic parcă nemuritor, acesta a fost spulberat săptămâna trecută contra lui Inter. “Dubla” atacantului de 39 de ani a adus alte trei puncte în visteria echipei lui Pioli și a ridicat-o pe primul loc în Serie A.

De șapte luni încoace, niciun adversar nu poate face față lui AC Milan, care, alături de Real Madrid, are cele mai multe victorii obținute de la reluarea competițiilor în urma lockdown-ului Covid.

Roma are o serie excelentă, dar rămâne discretă

Nici AS Roma nu stă rău, dar despre echipa din capitala Italiei se vorbește mult mai puțin decât despre rivala de luni. Trupa lui Dzeko este neînvinsă pe teren în actuala stagiune (are un 0-0 transformat în 0-3 la “masa verde” cu Verona după o greșeală administrativă) și continuă o serie de meciuri fără eșec pornită la începutul lui iulie.

Ambele formații sunt reprezentate ale Italiei în Europa League și ambele vin după victorii în debutul grupelor. Roma, care e în aceeași grupă cu CFR Cluj, a întors după pauză soarta jocului de la Berna cu Young Boys (2-1), în timp ce Milan nu a avut mari probleme în a trece de Celtic în deplasarea de la Glasgow (3-1).

Cum ambele formații sunt în formă, ne așteptăm la un meci care să fie decis de greșelile din apărare și de capacitatea ofensivelor de a le specula. Milan, și prin prisma statutului de gazdă, este favorită, dar Roma este un outsider viu. Este destul de probabil și ca ambele să marcheze, tocmai de aceea acest derby trebuie studiat cu mare atenție.

KEY POINTS:

  • AC Milan are 21 de meciuri consecutive fără înfrângere, din care 16 sunt victorii (13 dintre acestea s-au terminat GG și 11 dintre ele GG3+)
  • Milanezii au nouă meciuri consecutive fără eșec pe teren propriu, din care opt sunt victorii (a marcat de minimum două ori în fiecare din cele opt succese și are un golaveraj de 26-7 pe tot intervalul)
  • Gazdele au trei victorii în ultimele cinci partide directe, din care Roma a câștigat doar una (golaveraj 8-4 în acest interval)
  • Roma are nouă victorii și trei egaluri (unul transformat în înfrângere la “masa verde”) în ultimele 12 reprezentații din Serie A
  • Doar un singur meci din ultimele nouă confruntări directe s-a terminat la egalitate. Roma conduce cu 5-3 la victorii în acest interval
  • Milan a primit un singur gol în acest sezon, contra lui Inter, în timp ce Roma a încasat deja patru