Meniu

23 Ianuarie. Milan pierde fără drept de apel meciul cu Atalanta.

ÎȘI PĂSTREAZĂ MILAN SUPREMAȚIA ÎN SERIE A?

AC Milan este, cu siguranță, surpriza acestui tur de campionat din Serie A, dar ceea ce la început părea un foc de paie începe acum să se transforme în certitudine. Echipa condusă imperial din teren de veteranul Zlatan Ibrahimovic primește sâmbătă vizita Atalantei, una din echipele solide ale Italiei, dar șansele ca oaspeții să câștige sunt minime, chiar dacă au cu siguranță puterea să marcheze.

În ultimii 9 ani, Il Scudetto nu și-a mai schimbat proprietara, monopolul impus de Juventus fiind deja obositor inclusiv pentru fanii neutri. Anul acesta, multipla campioană schimbă liniile, după ce a schimbat și antrenorul în vară, situație care a dat șansa și celorlalte competitoare să spere cu adevărat la câștigarea titlului. În mod surprinzător, cea care a scos până acum capul cel mai bine este AC Milan.

Zlatan marchează aproape un gol pe repriză

În urmă cu 12 luni, AC Milan era pe locul 7, la 23 de puncte de Juventus, iar venirea lui Zlatan Ibrahimovic părea să intre în rândul cântecelor de lebădă” prin care și alți mari jucători și-au încheiat cariera. Nu e și cazul suedezului, care după un început mai timid (3 goluri și o pasă de gol în 8 meciuri), a terminat sezonul în forță (7 goluri și 4 pase de gol în 10 jocuri) parcă pentru a prefața ce urma să se întâmple.

În actuala stagiune, fotbalistul de 39 de ani a arătat de unde vine și acea siguranță de sine care deseori e confundată cu aroganța. În 8 jocuri de campionat, a stat pe gazon 624 de minute, iar în acest timp a înscris de 12 ori și a oferit o pasă decisivă. Practic, Zlatan a marcat un gol la 52 de minute, o performanță remarcabilă orice fotbalist, nu doar pentru cineva de vârsta lui, inclusiv câte o “dublă” cu Cagliari (2-0), Bologna (2-0), Napoli (3-1), Roma (3-3) și Inter (2-1).

Interesant este că prezența suedezului a reușit să-i motiveze și pe colegii lui, care nu au ținut cont de absența lui Ibrahimovic, cel ce a lipsit 10 meciuri de campionat din cauza coronavirusului și a accidentărilor musculare. În acest timp, Milan a câștigat 7 meciuri și a remizat în două și a avut câțiva jucători care au făcut diferența. Printre performerii “diavolilor” din acest sezon de Serie A sunt Franck Kessie (6 goluri și 3 pase de gol), Rafael Leao (5 goluri și 4 pase decisive), dar și Hakan Calhanoglu și Ante Rebic, cei care au furnizat 7 respectiv 6 pase de gol.

Atalanta e neînvinsă fără căpitanul exmatriculat

Sâmbătă, pe San Siro, vine Atalanta, cea care de trei sezoane arată că o strategie aplicată atent și conștiincios poate să transforme o echipă mică într-una de top. Calificată pentru al doilea sezon consecutiv în primăvara Ligii Campionilor, trupa antrenată de Gian Piero Gasperini este pe locul 6 momentan în campionat, însă distanța față de locul 3 (Napoli) e de doar un punct, interval în care se află și AS Roma sau Juventus.

În ultima vreme, Atalanta a rămas neînvinsă, iar acest lucru vine să confirme decizia luată de antrenor și conducere, care l-au trimis în afara lotului pe Alejandro “Papu” Gomez. Argentinianul de 32 de ani a fost căpitanul echipei în ultimii ani și poate cel mai bun jucător pe faza ofensivă, însă prestațiile sale defensive din ultima vreme au dus la o ruptură în relația sa cu Gasperini. Din decembrie, de când a fost trecut pe linie moartă, echipa din Bergamo a strâns 4 victorii și 3 egaluri în campionat, însă doar un succes a fost obținut în deplasare, iar în ultimele două runde a acumulat doar două puncte: 0-0 acasă cu Genoa și 1-1 la Udinese.

În mod surprinzător, oaspeții pornesc drept favoriți la casele de pariuri, chiar dacă diferența de cote între Milan și Atalanta e mică. Totuși, acest lucru avantajează un pariu pe faptul că gazdele nu vor pierde, lucru care pare foarte probabil. E adevărat că și trupa din Bergamo are o șansă mare să înscrie, tocmai de aceea și pariul GG este demn de atenția noastră.

PUNCTE CHEIE:

  • AC Milan a pierdut un singur meci în acest sezon și mai are 4 egaluri în cele 18 de etape jucate, reușind să marcheze în toate meciurile;
  • Gazdele au bifat pariul GG3+ în 3 din ultimele 4 partide jucate acasă în Serie A;
  • Atalanta a câștigat o singură dată în precedentele 5 confruntări directe, la Bergamo, în 2019. Pariul GG a ieșit câștigător în 4 dintre acestea;
  • Oaspeții nu au câștigat ultimele două meciuri din Serie A în fața unor adversari modești;
  • Atalanta a câștigat o singură dată în deplasare în ultimele 5 astfel de jocuri disputate în Serie A, ultimele 4 fiind GG.