Meniu

6 Mai, la 17:00. Fac un nou scor-fluviu CFR și Clinceni

Campioana en titre a României tremură în cursa pentru apărarea coroanei, iar în ultimele etape scârțâie tot mai tare. CFR a avut noroc în ultima etapă cu FCSB, pe care a egalat-o la una din ultimele faze cu noroc, iar Edi Iordănescu se pare că le-ar fi transmis propriilor jucători că se gândește să plece. Strategie de motivare sau nu, dar partida cu Clinceni poate fi decisivă pentru ardeleni, iar abordarea recentă a jocurilor cu ilfovenii a fost una extrem de ofensivă.

CFR Cluj conduce ostilitățile în Liga 1 la jumătatea play-off-ului, dar lucrurile sunt departe de a fi clare. Campioana ultimilor 3 ani a arătat multă fragilitate, iar postura de lider este mai degrabă rolul conjuncturii. Înfrângerea cu Craiova din urmă cu 3 etape (1-2) a fost urmată de un succes cu Botoșani (2-0), dar în ultima etapă gazonul de la Giurgiu i-a adus un punct echipei de sub Feleac. CFR a alergat tot timpul în spatele FCSB-ului în jocul de luni seară de la Giurgiu și doar norocul pe care Burcă l-a avut în fața lui Andrei Vlad a adus un punct vișiniilor.

Cliceni e echipa fără obiectiv

De partea cealaltă, Academica Clinceni este o echipă fără busolă și fără obiectiv, după ce conducerea echipei a ‘omis’ să aplice pentru licența de cupe europene. În absența acesteia, meciurile pe care echipa lui Ilie Poenaru în play-off sunt doar de palmares, iar lipsa de motivație a jucătorilor ilfoveni este evidentă aproape la fiecare apariție. În mod surprinzător, Academica a învins în ultima etapă pe Universitatea Craiova (1-0) și a obținut astfel primele puncte în această fază a sezonului. Aflată pe ultimul loc, formația de la marginea Bucureștiului se luptă cu FC Botoșani pentru ‘lanterna roșie’ a play-off-ului, dar șansele unui rezultat pozitiv în fața celor de la CFR nu sunt prea mari.

Campioana i-a bătut mereu pe cei de la Clinceni, de 3 ori chiar la 3 goluri diferență, iar meciurile celor două au fost mereu mostre de spectacol. Ne așteptăm ca și acum cele două să dea drumul la dansul golurilor, iar cota pentru pariul ‘peste 2,5 goluri’ este colosală dacă ținem cont de istoricul comun al celor două, în jur de 2.30.

PUNCTE CHEIE:

  • Toate cele 5 confruntări directe între cele două s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă. Golaverajul în acest timp este de 15-3 pentru CFR, cea care a câștigat toate jocurile;
  • Clujenii au marcat în precedentele 5 jocuri de campionat, perioadă în care au bifat pariul ‘peste 2,5 goluri’ de două ori;
  • 4 din ultimele 7 jocuri ale Academicii s-au finalizat cu minimum 3 goluri pe tabelă;
  • Ilfovenii au încasat gol în 4 din precedentele 5 jocuri disputate pe teren propriu.