Meniu

JUVENTUS MAI REFACE DIN MORAL

SALERNITANA

Juventus a suferit a doua înfrângere consecutivă - și a patra în șapte meciuri - sâmbătă seară, pe teren propriu, în fața colegei de serie Atalanta, în ciuda încercărilor eșuate de revenire în repriza a doua. Fanii furioși ai Bătrânei Doamne au strigat disperare în interiorul Allianz Stadium, în timp ce oaspeții au preluat conducerea prin golul lui Duvan Zapata din minutul 28 și au refuzat să renunțe la ea, în ciuda loviturii libere din final a lui Paulo Dybala care a lovit bara transversală. Plecarea ulterioară a fostului antrenor Andrea Pirlo pentru revenirea lui Max Allegri a dus la o îmbunătățire puțin vizibilă a soartei celor 36 de campioni naționali de la victoria din finala Cupei Italiei în fața acelorași adversari în luna mai.

Într-adevăr, Juventus a marcat doar 18 goluri în 14 meciuri din Serie A în acest sezon, cea mai mică cifră din prima jumătate a campionatului, în timp ce Dybala, Alvaro Morata și restul echipei au fost la fel de fierbinți și reci. Cea mai recentă înfrângere a venit după o umilitoare înfrângere cu 4-0 în fața lui Chelsea în Liga Campionilor săptămâna trecută, precum și înfrângeri în fața echipelor de mijlocul clasamentului Sassuolo și Verona, astfel că o nouă înfrângere la Salerno ar fi de neconceput pentru giganții din Torino. Cu o serie favorabilă de meciuri interne în fața lor - și cu calificarea în Liga Campionilor deja asigurată - Juve trebuie să intre într-o serie de victorii acum sau niciodată dacă vrea să salveze un sezon bolnav.

HHHYJUVENTUS

În ciuda faptului că vor fi outsideri atunci când cea mai de succes echipă din Serie A va vizita orașul, Salernitana poate aștepta cu nerăbdare vizita lui Juventus după ce a obținut un punct crucial în bătălia dintre ultimele două clasate vinerea trecută.

Federico Bonazzoli, împrumutat de la Sampdoria, a egalat pentru Granata cu puțin timp înainte ca meciul să intre în repriza a doua, iar remiza 1-1 la Cagliari a fost cu siguranță mai apreciată de echipa lui Stefano Colantuono decât de gazdele furioase. Cu toate acestea, Salernitana a câștigat doar două din cele 14 meciuri de campionat din acest sezon, adunând opt puncte în total, și este angajată într-o luptă pentru retrogradare, în timp ce încearcă să scape de o revenire imediată în Serie B.

După două decenii departe de prima ligă, Salerno va fi recunoscătoare pentru șansa de a primi Juve pe Stadio Arechi la mijlocul săptămânii, iar orice altceva decât o înfrângere ar fi un bonus înainte de un alt test dificil în deplasare la Milano, weekendul viitor. Înainte de pauza de sărbători, se confruntă cu animatoarele volatile Fiorentina și cu campionii în exercițiu Inter, astfel încât lucrurile ar putea să se înrăutățească înainte de a se îmbunătăți pentru ultima clasată din Serie A.


Este puțin probabil să fie o demonstrație de joc frumos, dar Juventus ar trebui să aibă suficient în rezervor pentru a învinge una dintre cele mai slabe echipe din Serie A la Salerno. În timp ce presiunea asupra jucătorilor din Torino continuă să crească, o vacanță departe de casă i-ar putea ajuta puțin, având în vedere reacția disprețuitoare a fanilor lor din weekend.


PUNCTE CHEIE:

  • Cel mult o echipă a marcat în 7 din ultimele 9 meciuri oficiale ale lui Salernitana;
  • Salernitana nu a marcat în cele 4 meciuri din acest sezon cu echipe de top 8;
  • Cu doar 11 goluri marcate în 14 runde, Salernitana are cel mai slab atac din Serie A;
  • Ultimele 4 meciuri și 8 din ultimele 12 ale lui Juventus au adus goluri la o singură poartă.