Meniu

GAMBIA AJUNGE ÎN SFERTURI!

GAMBIA

Este greu de imaginat că Gambia participă pentru prima dată la Cupa Africii pe Națiuni. Încă de la începutul competiției, echipa lui Tom Saintfiet a fost remarcabilă. Cu șapte puncte, a ocupat locul al doilea în Grupa F. Gambia a învins Mauritania cu 1-0 în primul meci, După aceea, a învins Mali (1-0), iar în ultima zi, gambienii au învins Tunisia în ultimele minute (1-0).

Această victorie a adus echipei un loc doi și un loc la campionatul continental pentru prima dată. Gambia va înfrunta Guineea în 16-imile de finală. De asemenea, este evident că calificarea în turul următor nu este imposibilă! Guineea va fi, fără îndoială, favorită în această întâlnire dar Gambia, pe de altă parte, pare să aibă argumentele necesare pentru a reuși o surpriză.

guin
GUINEEA

Guineea s-a clasat pe locul doi și în Grupa B. Coechipierii lui Naby Keita au ales cu înțelepciune în primul meci, învingând Malawi (1-0). Apoi au ținut piept unei echipe senegaleze care a fost departe de cea mai bună formă (0-0). Guineea a avut șansa de a câștiga grupa în ultimul meci din faza grupelor dar a fost însă învinsă de Zimbabwe (2-1). Kaba Diawara, pe de altă parte, a ales să își folosească cei mai buni jucători.

Drept urmare, putem avea un oarecare optimism pentru Gambia. Cu puține lucruri de pierdut în această rundă din 16-imile de finală, echipa gambiană este încrezătoare în menținerea formei sale recente. Dacă așa stau lucrurile, Gambia are șanse mari să ajungă în sferturile de finală în prima sa CAN.


Ce se întâmplă dacă Gambia reușește o nouă performanță la CAN 2022? Echipa gambiană se poate califica în sferturile de finală ale competiției dacă învinge Guineea. Alegem sa mizăm pe Gambia pentru a câștiga acest meci.


PUNCTE CHEIE:

  • Gambia a terminat pe locul doi în Grupa F, cu șapte puncte.
  • Gambia a rămas neînvinsă în faza grupelor (două victorii și o remiză).
  • Gambia a câștigat trei din ultimele cinci meciuri.
  • Guineea a terminat pe locul doi în Grupa B, cu patru puncte.
  • Guineea a obținut doar două victorii în ultimele unsprezece meciuri.
  • Guineea și Gambia se întâlnesc pentru prima dată.