Meniu

ATALANTA, DESFIINȚATĂ DE AS ROMA

ATALANTA

În acest meci din etapa a 18-a, Atalanta întâlnește pe stadionul Gewiss pe AS Roma, unde ambele cluburi se vor lupta pentru un loc în Europa. Cu 37 de puncte, Atalanta se află pe locul trei, în timp ce Roma este pe locul șase, cu 28 de puncte. Clubul gazdă a intrat într-o perioadă de glorie, câștigând șase din ultimele șapte meciuri și apropiindu-se la trei puncte de Inter Milano. În acest timp, nicio altă echipă nu a acumulat atâtea puncte ca ea. Au câștigat ultimele zece meciuri de campionat și au pierdut doar unul din ultimele 13 meciuri în toate competițiile. Atalanta a câștigat trei din ultimele patru meciuri disputate împotriva Romei, egalând totalul din precedentele 14 partide. Ei vor să egaleze recordul clubului de șapte victorii consecutive stabilit în sezonul 2020.

ata - juvAS ROMA

În clasament, AS Roma se află la doar trei locuri în spatele Atalantei, dar la nouă puncte în urma ei. În cel mai recent meci al lor, au învins Spezia cu 2-0 și au pus capăt unei serii de două înfrângeri consecutive. Acum se află în zona Europa League, la opt puncte în spatele echipei de pe locul ultimei echipe din zona de calificare pentru Liga Campionilor. Roma are un bilanț dezastruos împotriva echipelor din primele cinci ligi, nereușind să câștige niciunul dintre ultimele 12 meciuri. Roma nu a obținut nicio remiză în ultimele 14 meciuri disputate în deplasare în toate competițiile, cu șapte victorii și șapte înfrângeri.


Gazdele sunt într-o formă excelentă și vor porni ca favorite împotriva unui club din Roma care a fost inconstant de-a lungul sezonului. Atalanta ar putea trece pe primul loc în campionat cu o victorie, iar echipa lor care marchează liber va fi prea mult pentru Roma. Mergem pe victoria Atalantei cu peste 2,5 goluri marcate.


PUNCTE CHEIE:

  • Atalanta a marcat 37 de goluri în acest sezon, al doilea cel mai mare număr de goluri după Inter Milano.
  • Doar în trei din ultimele 14 meciuri în care a jucat Atalanta s-au marcat sub 2,5 goluri.
  • Au păstrat doar o singură foaie albă în ultimele șapte meciuri.
  • Doar o singură dată în ultimele șapte meciuri ale Romei au marcat ambele echipe.
  • În patru din ultimele șase meciuri ale acestora s-au marcat sub 2,5 goluri.