Meniu

LIVERPOOL TRECE LA PAS DE NEWCASTLE

LIVERPOOL

Pentru acest meci din etapa a 17-a din Premier League, Liverpool primește pe Anfield formația Newcastle, amenințată cu retrogradarea. Gazdele au câștigat șapte meciuri consecutive în toate competițiile, dintre care cinci consecutive în campionat, și se află la doar un punct în spatele liderului Man City. Pentru a limita o echipă Liverpool care a marcat 45 de goluri în acest sezon, cel mai mare număr de goluri din campionat, vizitatorii vor trebui să fie la cel mai bun nivel, conduși de contribuția uimitoare a lui Mo Salah, cu 14 goluri și nouă pase de gol.

Newcastle United a primit o dură confruntare cu realitatea de la Leicester City, pierzând cu 4-0 în deplasare după prima victorie din acest sezon. Magpies se află în pericol serios de a retrograda în Championship, ceea ce ar fi un eșec major pentru cel mai bogat club din lume, care a fost preluat de PIF, finanțat de Arabia Saudită.

STATS LIVERPOOL

NEWCASTLE

Newcastle a pierdut 34 de goluri în campionat, în timp ce a marcat doar opt goluri, ceea ce îi conferă a doua cea mai slabă diferență de goluri din campionat, cu -17. Nu a reușit să câștige în deplasare și are doar trei puncte în deplasare, cele mai puține din campionat. Liverpool va aprecia oportunitatea de a crește scorul împotriva unei apărări poroase a lui Newcastle, dar Jurgen Klopp ar putea alege să rotească câțiva dintre titularii săi pe măsură ce lista de meciuri pentru sezonul de Crăciun începe să se umple. Echipa lui Eddie Howe este în criză de puncte, așa că ar putea dori să se adăpostească și să minimizeze pagubele în această partidă, ocaziile Geordies fiind puține și rare.


Liverpool este pur și simplu prea puternică pentru această echipă Newcastle, chiar dacă Klopp a ales să odihnească unii jucători cheie. Având în vedere incapacitatea lui Newcastle de a înscrie în deplasare și forma defensivă uimitoare a lui Liverpool pe teren propriu, victoria la zero a celor de la Reds pare a fi un pariu foarte corect în ceea ce pare a fi o victorie confortabilă și o foaie curată pentru echipa gazdă.

PUNCTE CHEIE:

  • Newcastle a marcat doar cinci goluri în deplasare în acest sezon.
  • Liverpool a păstrat șapte meciuri fără gol în 11 meciuri pe teren propriu în toate competițiile.
  • Cinci meciuri consecutive pe teren propriu fără să primească gol pentru Liverpool.
  • Liverpool a obținut trei victorii consecutive pe teren propriu, depășindu-și adversarii cu 9-0.
  • Newcastle a pierdut două meciuri consecutive în deplasare, fiind depășită cu 6-0.