Meniu

CHELSEA CÂȘTIGĂ ȘI RETURUL CU SPURS

TOTTENHAM

Tottenham trebuie să își îndeplinească toate sarcinile dacă vrea să ajungă în finala Cupei EFL. Este echipa gazdă în manșa secundă a semifinalei, dar este condusă cu 2-0 de Chelsea. Un avantaj pentru Tottenham este că în această competiție, golurile din deplasare nu contează de două ori. Dacă ar fi așa, Chelsea ar trebui să înscrie patru goluri pentru a câștiga acest meci. Nu este cazul, dar Tottenham nu-și poate permite să primească goluri în acest meci; sarcina lor este destul de dificilă și așa. În prima repriză a primei manșe de pe Stamford Bridge, au încasat două goluri.

Cauza lui Tottenham va fi ajutată dacă scorul rămâne 2-0, deși nu au fost în mare formă în ultima vreme. Nu au reușit să o învingă pe Watford, nu au reușit să o învingă pe Southampton și au fost nevoiți să lupte pentru a învinge duminică pe Morecambe în Cupa Angliei. Ei au câștigat ultimele cinci meciuri pe teren propriu în acest turneu, inclusiv două victorii la penalty-uri. Tottenham a câștigat Cupa EFL pe teren propriu împotriva lui Chelsea atât în 2019, cât și în 2020 (unul la penalty-uri), dar va trebui să-și îmbunătățească jocul pentru a reveni în acest meci.

TOTT


CHELSEA

Șansele lui Chelsea de a câștiga Premier League s-au diminuat semnificativ în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, cu Arsenal sau Liverpool ca potențiali adversari în finală, aceasta este o șansă bună de a câștiga o cupă. Chelsea a pierdut doar unul dintre cele 23 de meciuri anterioare din campionat și cupă, iar sâmbătă s-a impus cu 5-1 acasă cu Chesterfield. În acest sezon, au pierdut în deplasare doar la Juventus și West Ham.

Ultimele două meciuri în deplasare s-au soldat cu victorii în fața lui Brentford și Aston Villa. Pot, desigur, să piardă la un singur gol și să se califice totuși în finală. Vor căuta acel gol care să le facă viața grea adversarilor. Chelsea a marcat în patru din precedentele șase meciuri disputate în deplasare și nu a reușit să înscrie decât în două din cele 14 meciuri disputate în deplasare în tot sezonul. În acest meci, pariază pe faptul că ambele echipe vor marca.


Tottenham este outsider în acest meci, în timp ce încearcă să ajungă la a doua finală consecutivă a Cupei EFL, sunt conduși cu 2-0 de Chelsea și vor trebui să joace agresiv dacă vor să se califice. Cu cât egalitatea rămâne mai mult timp, cu atât trebuie să fie mai îndrăzneți. Acest lucru ar putea juca exact în mâinile lui Chelsea. În acest meci, pariați pe ambele echipe să înscrie.


PUNCTE CHEIE:

  • Chelsea a marcat în 12 din cele 14 meciuri disputate în deplasare în acest sezon.
  • În patru din ultimele șase meciuri disputate de Chelsea în deplasare au marcat ambele echipe.
  • Ambele echipe au marcat în trei din ultimele patru meciuri disputate de Tottenham pe teren propriu.