Meniu

ATLETICO, PREA PUTERNICĂ PENTRU PORTO

PORTO

Atletico Madrid nu a avut o soartă strălucită pe plan intern și european. După ultima înfrângere în La Liga, au un meci obligatoriu cu FC Porto în UEFA Champions League. Porto se află pe locul doi în Grupa B, cu cinci puncte, în timp ce Atletico are patru puncte și este ultima din grupă. Porto se poate asigura doar cu o victorie; o remiză ar putea funcționa la fel de bine, dar aceasta va depinde de pierderea de puncte de către Milan împotriva lui Liverpool.

Giganții portughezi sunt pe val înainte de această întâlnire, având patru victorii în ultimele cinci meciuri. Ei vin după o victorie cu 3-0 în fața lui Portimonense în liga locală, care a fost al patrulea meci la rând cu două sau mai multe goluri. Singura lor înfrângere în cinci meciuri a venit împotriva lui Liverpool, iar în această competiție au încă un drum lung de parcurs, având doar o victorie în primele cinci meciuri.

DDFF

ATLETICO MADRID

Atletico Madrid vine după o altă prestație slabă, de data aceasta a cedat cu 2-1 acasă cu Mallorca în La Liga. Au avut un parcurs șubred, cu doar trei victorii în ultimele zece meciuri care au ajuns în această confruntare. În Portugalia, au un meci de câștigat și va fi dificil, deoarece gazdele sunt, de asemenea, în căutarea unei victorii pentru a-și menține sezonul în viață. Atletico a păstrat doar o singură foaie curată în ultimele cinci meciuri, iar apărarea lor ar putea fi un pasiv astăzi.

Ei nu au reușit să înscrie decât într-un singur meci și vor căuta să extindă această serie. Giganții spanioli au pierdut toate cele trei meciuri din Liga Campionilor din acest sezon și nu au reușit să înscrie în două dintre ele. Atletico Madrid a păstrat doar o singură foaie albă în Liga Campionilor în acest sezon și nu a reușit să înscrie în trei din cele cinci meciuri.


Prima confruntare dintre aceste două echipe în această grupă s-a încheiat la egalitate, 0-0; un rezultat similar ar putea funcționa pentru Porto, dar nu și pentru Atletico. Ambele echipe trebuie să câștige pentru a trece în runda următoare, iar acesta va fi obiectivul principal al confruntării lor. Atletico Madrid a avut un parcurs negativ, în special în Liga Campionilor. Joacă în deplasare și se confruntă cu o echipă care are un parcurs mai bun. Porto este favorită la victorie.


PUNCTE CHEIE:

  • Atletico are o singură foaie albă în ultimele cinci meciuri.
  • Atletico are doar trei victorii în ultimele 10 meciuri disputate.
  • Porto a marcat două sau mai multe goluri în patru din ultimele cinci meciuri.
  • Porto are șapte victorii în ultimele 10 meciuri din toate competițiile.
  • Atletico Madrid are trei înfrângeri consecutive în Liga Campionilor.