Meniu

LIVERPOOL, CU UN PAS ÎN SEMIFINALE

BENFICA LISABONA

În această confruntare din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, Benfica primește pe Estadio da Luz vizita lui Liverpool. Gazdele vin după o înfrângere în campionat în fața celor de la Braga, dar vor trebui să își revină în fața lui Liverpool, care este într-o formă de zile mari. Benfica a uimit pe toată lumea învingând Ajax cu 1-0 în deplasare, în 16-imile de finală, eliminând campioana Olandei. În ultimele zece meciuri disputate în toate competițiile, Benfica a pierdut doar o singură dată. Au mai jucat de 10 ori cu Liverpool în competițiile europene, Benfica câștigând de șase ori, iar Liverpool de patru ori.

Doar Bayern Munchen și Manchester United au jucat mai multe meciuri europene decât Benfica, cu 12, respectiv 11 meciuri disputate. Nu a existat niciodată un egal între aceste două echipe. Benfica a câștigat doar unul dintre ultimele șase meciuri disputate pe teren propriu împotriva unei echipe engleze, în fața lui Newcastle în Europa League 2013.

BENF


LIVERPOOL

Liverpool se află într-o formă excelentă înaintea acestui meci, după ce a preluat pentru scurt timp șefia Premier League cu o victorie în fața lui Watford, până când Manchester City a recucerit primul loc câteva ore mai târziu. Liverpool a pierdut doar o singură dată în ultimele 19 meciuri, singura înfrângere fiind suferită în meciul din turul precedent, în etapa a doua a Ligii Campionilor. În ciuda faptului că a pierdut cu 1-0 în fața lui Inter Milano, a avansat datorită victoriei cu 2-0 din prima manșă.

În toate competițiile, Liverpool a câștigat ultimele opt meciuri în deplasare, inclusiv finala Cupei Ligii împotriva lui Chelsea. Liverpool a pierdut trei din ultimele patru meciuri disputate în deplasare împotriva Benficăi, cel mai recent dintre acestea fiind în Europa League 2009/10. Liverpool este neînvinsă în ultimele opt meciuri din Liga Campionilor împotriva unor adversari portughezi, toate fiind împotriva lui Porto.
Se întâlnesc două echipe cu un total combinat de opt coroane europene, Liverpool având un sezon fantastic și vizând o cvadruplă fără precedent. Cea mai bună șansă a Benficăi de a câștiga argint în acest sezon este în Liga Campionilor, iar Benfica va trebui să profite la maximum de avantajul de pe teren propriu. Nu va fi simplu, deoarece Liverpool s-a dovedit a fi greu de învins în deplasare. Mizăm pe victoria lui Liverpool în acest meci cu sub 2,5 goluri marcate.

PUNCTE CHEIE:

  • În zece din ultimele 12 meciuri ale lui Benfica s-au marcat peste 2,5 goluri.
  • Benfica este neînvinsă în ultimele cinci meciuri disputate pe teren propriu.
  • Benfica a păstrat doar două meciuri fără gol primit în ultimele 12 meciuri.
  • S-au marcat sub 2,5 goluri în ultimele șase meciuri ale lui Liverpool.
  • Liverpool a primit doar un singur gol în ultimele șase meciuri.