Meniu

ȚSKA SOFIA – B36 TORSHAVN

Câtă milă vor avea bulgarii de amatorii din Feroe?

Capitala Bulgariei, Sofia, găzduiește joi seara una dintre partidele care pe hârtie par a fi printre cele mai dezechilibrate ale turului 3 preliminar din Europa League. ȚSKA primește vizita feroezilor de la B36 și, oricât s-ar strădui căutătorii de surprize într-ale pariurilor să se convingă singuri că acest meci poate avea potențial în acest sens, lucrurile par a fi extrem de clare.

Bulgarii au trecut prin momente delicate în urmă cu puțini ani, atunci când societatea care controla legendarul club de la sud de Dunăre a fost declarată falimentară. Ulterior, ȚSKA a reușit să câștige Cupa națională chiar dacă se afla în divizia a treia, pentru ca apoi să cumpere locul celor de la Litex Loveci, revenind astfel în prima ligă.

În acest sezon, cu un Ludogoreț aflat într-un declin lent, reprezentanții fostei echipe a armatei bulgare par să aibă o șansă excelentă inclusiv la titlu. Însă pentru a își recâștiga statutul european, cei de la ȚSKA sunt obligați, practic, să treacă de modesta B36 Torshavn.

Reprezentanții micuței insule din nordul continentului se află la cea mai bună performanță din istorie în cupele europene. Cu doar patru victorii și nouă egaluri din 42 de partide continentale (și acelea în fața unor adversari modești), cei de la B36 nu aduc prea multe argumente în favoarea lor înaintea testului de la Sofia.


Key Points:

  • ȚSKA este neînvinsă de mai bine de un an pe teren propriu în meciurile oficiale (în timpul regulamentar, deci fără prelungiri)
  • Ultima înfrângere într-un meci oficial a bulgarilor a survenit în luna februarie. De atunci, ȚSKA a strâns nouă victorii și nouă egaluri
  • B36 a pierdut ultimele două partide din deplasare în campionatul Insulelor Feroe, primind șase goluri și marcând doar două
  • În ultimele șase partide oficiale disputate de ȚSKA Sofia s-au marcat 18 goluri, adică o medie de 3 reușite pe meci